Jose Mourinho: „Totalno sam protiv prijateljskih utakmica”

0
Advertisement

Nakon što su se odigrale prijateljske nogometne utakmice, počele su brojne polemike oko toga koliko su takve utakmice uopće potrebne nogometnim reprezentacijama i nogometašima. Naime, veliki problem su ozlijede u takvim nebitnim utakmicama.

Jedan od najboljih trenera, Jose Mourinho, istaknuo je svoje negativno razmišljanje o svrsi samih prijateljskih utakmica posebno kada su one na rasporedu poslije kvalifikacijskih utakmicama. Razlog više negativnom stavu trenera Manchester Uniteda je i u činjenici da su se ozlijedila dva njegova igrača : Chris Smalling i Phil Jones.

„Ne znam kako, ali oba su se stopera ozlijedila u kampu Engleske prije sam utakmice”, rekao je Jose Mourinho za Soccer Saturday te dodao: „Totalno sam protiv prijateljskih utakmica. Smatram da prijateljske utakmice reprezentacija imaju smisla jedino uoči završne faze.”

Dakle, ako se pita Mourinha prijateljske utakmice reprezentacija imaju smisla nekoliko tjedana uoči Europskog ili Svjetskog prvenstva, ali prijateljske utakmice tijekom sezone izmiješane s kvalifikacijskim utakmicama  su potpuno besmislene.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vijesti !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here