sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Juče se izvukao, danas verovatno neće

Danas su na rasporedu četvrfinalni mečevi muškog dela turnira u Madridu. Mečevi su zaista sjajni, jer pored toga što su u četvrtfinalu Đoković, Nadal i Federer tu su još Cicipas, Zverev, Čilić, Tim i Vavrinka. Maltene svi iz top 10 društva što svakako garantuje zabavu.

Jedini meč koji ćemo mi danas staviti na tiket odigraće Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas. Mi ovde idemo u pravcu pobede grčkog tenisera, a u narednih par rečenica će te shvatiti i zašto.

Ko je juče gledao meč između Zvereva i Hurkača mogao je da vidi koliko Zverevu fali samopouzdanja i koliko je daleko od najbolje forme. Neverovatno je koliko je u pojednim trenucima imao sreće Nemac, ali za to je pomalo kriv i Hurkač.
Posle bukvalno svakog poena Zverev se bodrio kao da igra finale, a ne meč treće runde u kojem je izraziti favorit.
Bilo je tu puno oscilacija, vezivale su se duple servis greške kao od šale, ali Hurkač to prosto nije znao da iskoristi.
Sa takvom igrom Zverev nema šta da traži, a da se nešto promeni za jedan dan to je prosto nemoguće.

Sa druge strane je Cicipas momak koji je očigledno pun samopouzdanja. Iz dana u dan ovaj momak prikuplja sve više simpatija ljubitelja tenisa, a on tu podršku navijača zna da iskoristi. U Madrid je došao sa titulom iz Eštorila, a koliko je pun samopouzdanje potvrđuju i njegovi rezultati u dublu gde je stigao do polufinala. Neko bi pomenuo umor što je sasvim normalno, ali kada ste u Cicipasovim godinama umor ne postoji i igra se na čist adrednalin.

Samopouzdanje kao i forma su apsolutno na strani Cicipasa. Ovaj duel će obeležiti budućnost tenisa, jer kada velika trojka ode u penziju ostaće upravo njih dvojica koji će se boriti za prvo mesto ATP liste i najveće trofeje. Obojica to znaju i zato očekujemo da Cicipas nametne svoj ritam i dobije danas čisto da ima neki zalog za budućnost. Ne zaboravite, psihologija je veoma bitna stavka u tenisu, a kompleks od nekog igrača nije retkost.

Zverev je daleko od najbolje forme, ima porodičnih problema (nedavna bolest oca, i raskid sa dugogodišnjom devojkom), a sve to očigledno utiče na njegovu igru.

Sa ovako bledom igrom, punom oscilacija Zverev realno ne može da pobedi Cicipasa, a ako je uspeo da se izvuče juče protiv Hurkača verujemo da danas neće.

Predlog za klađenje: Pobeda Cicipasa 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopsvetnu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje