sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Južna Koreja (1.kolo – SUBOTA) – Ulsan Hyundai – Sangju Sangmu

Pored tekstualne najave, možete poslušati i pogledati najavu meča na našem youtube kanalu na linku

U subotu 9.maja od 7 časova ujutru po našem vremenu, igra se drugi meč, prvog kola, a sastaju se Ulsan Hjundai i Sangju Sangmu.

 

Ulsan Hjundai je aktuelni vicešampion Južne Koreje i tim koji je prošle godine, regularni deo sezone završio na prvom mestu sa 20 pobeda, 9 remija i 4 poraza uz gol razliku 64:32. Potom su imali plej of deo gde su ostvarili 3 pobede 1 remi i 1 poraz, iako su imali isti broj bodova kao Jeonbuk, ipak nisu osvojili titulu i bili su drugi. Na svom stadionu ostvarili su ukupan skor od 13 pobeda, 4 remija, ali i 2 poraza, uz gol razliku 32:17. Oni su u poslednje 4 sezone uvek u top 4 tima lige.

U odnosu na prošlu sezonu ima odlazaka iz tima standardnih igrača, kao i sve ekipe i oni na odsluženje vojnog roka, u tim Sangju Sangmu otišli su dvojica igrača i to veznjak, Park Yong-woo (26 mečeva prošle sezone) i defanzivac, Lee Myeong-jae (24 utakmice i 3 asistencije). Uz to još dvojici stanadardnih igrača su istekle pozajmice i oni su otišli, to su drugi strelac i prvi asistent tima, veznjak, Kim Bo-kyung (35 mečeva, 13 golova i 9 asistencija) i veznjak, Mikel Diskerud (31 meč, 6 golova i 2 asistencije). Golman,Kim Seung-gyu (16 mečeva prošle sezone) vratio se u Japan.

Kako bi nadoknadili odlaske veznih igrača, morali su da dovedu top pojačanje i uspeli su, vrativši posle 10 godina u Koreju, Lee Chung-yonga koji je godinama igrao u Boltonu i Kristal Palasu i jedan je od najpoznatijih igrača iz ove zemlje. Uz njega, napad je pojačao reprezentativac Norveške, Bjorn Johnseninače prvi strelac Holandske lige u sezoni 2017/2018. Uz njih stigao je i golman selekcije Južne Koreje, koji je na poslednjem prvenstvu sveta 2018. zaista odlično branio, Jo Hyeon-woo. Treba spomenuti i osvajača MLS lige, Kim Kee-hee koji stiže iz Sijetla, kao i još jedan defanzivac Jung Seung-hyun, koji ima iskustvo osvajanja Azijske Lige šampiona, uz to dvojac veznjaka Yoon Bit-garamKoh Myeong-jin, zajedno imaju preko 400 nastupa u ovoj ligi. Uz prvog strelca sezone prošle godine, brazilca Žunior Negaoa i holanđanina Butisua u odbrani i još nekoliko odličnih domaćih igrača, mogu da se nadaju opet visokom plasmanu u ligi.

Lee Chung-yong, največe pojačanje tima, 10 godina igrao u Premijer ligi.

Pred epidemiju kovid19, odirali su meč u Ligi šampiona, protiv japanskog Tokija i to nerešeno 1:1. Posle 6 meseci van svog stadiona, ove sezone se vraćaju na svoj Munsu stadion.


Ekipa Sangju Sangmu je vojni klub koji svake sezone u potpunosti promeni svoj sastav, dolaskom igača iz ostalih timova koji su na odsluženju vojnog roka, tako da je uigranost njihov glavni problem. Prošle sezone oni su zauzeli tek 7.mesto i samo zbog gol razlike nisu ušli u plejof. Ukupno su u oba dela, imali skor, 16 pobeda, 7 remija i 15 poraza uz gol razliku 49:53.  U gostima su imali 6 pobeda, 4 remija i 9 poraza uz gol razliku 20:29.

Jeonbuk igrači na odsluženju vojnog roka, Moon Seon-min i Kwon Kyung-won

Što se tiče promena u timu, rekli smo da je tim promenjen gotovo u potpunosti, tako da će novu ekipu predvoditi dvojac pristigao iz šampionskog Jeonbuka, najbolji igrač ovog tima Moon Seon-min, kao i  Kwon Kyung-won. Ono što je zanimljivo da će klub zbog nekih unutrašnjih prekompozicija ove sezone sigurno ispasti iz lige, ali svakako da neće igrati bez motiva, jer je ipak reč o vojnom klubu.


Ulsan je tim koji je i ove sezone favorit za osvajanje titule, prošle godine kazna treneru ovog tima od pet mečeva tokom kojih je bilo problema i sa igrom i sa rezultatima, bila je veliki problem, par promena u timu po nama naće bitno promeniti sliku jakog tima koji će pokušati sve da svrgne Jeonbuk sa trona, sa druge strane gosti su svakako nepoznanica, ali i tim koji će sigruno biti tvrd orah za mnoge, po nama ne i za Ulsan, pa očekujemo da u ovom meču domaćin slavi po kvoti 1,65.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje