subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Južnoafrikanac se polako vraća, Anderson u finalu Njuporta

Južnoafrički teniser Kevin Anderson prvi je finalista ATP turnira u Njuportu. Anderson je u prvom polufinalnom duelu savladao Kazahtanca Aleksandera Bublika. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:2) 7:5.

Tesna, ali na kraju zaslužena pobeda Andersona koji prolazi kroz težak periodu svojoj karijeri. Problem sa povredama su udaljili Andersona od mesta gde pripada, pa će mu ovaj plasman u finale sigurno značiti na polju samopouzdanja.

Danas nije dobro krenulo po njega. Tokom uvodnog dela meča je bio trom, servis nije radio i za to je na kraju bio kažnjen. Bublik je rano napravio dva brejka i poveo sa 4:1. Anderson je uspeo da vrati jedan brejk, no prednost je bila prevelika da bi se sustigla.

Drugi set sličan početak, ali drugačiji kraj. Ponovo Anderson sporo kreće i Bublik to koristi i pravi brejk. Ipak, ovog puta Anderson se brzo konsolidovao i uzvratio ribrejkom. Od tog trenutka meč ulazi u mirniju fazu. Serveri su radili sjajan posao, te do kraja seta nije viđen brejk i otišlo se u taj brejk u kojem je Anderson bio bolji sa 7:3.

U odlučujućem setu ponovo velika borba. Obojica su išli na sigurno i prevashodno čuvali svoj servis. Prvi je poklekao Bublik i to u najgorem trenutku. U 11. gemu Anderson je napravio ključni brejk i posle tuga rutinski priveo meč kraju.

Anderson će u nedelju za titulu igrati protiv boljeg iz duela Tomson/Broksbi.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje