subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo (poslednje kolo)

U noći između utorka i srede, od 01:30 igra se poslednjih 5 mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018-te godine, ono što je jedino izvesno to je da je selekcija Brazila sigurno izborila plasman na Svetsko prvenstvo, dok su tri reprezentacije, Ekvador, Bolivija i Venecuela bez ikakvih šansi za plasman. Što se tiče preostalih 6 reprezentacija, one se bore za preostala 4 mesta, tri koja vode direktno na prvenstvo sveta i jedno koje vodi u baraž protiv Novog Zelanda.


01:30 Brazil – Čile

Selekcija Brazila izborila je već ranije plasman na SP, tako da će oni u ovaj meč ući bez ikakvog imperativa, ali svakako sa željom da se pred svojim navijačima dostojno oproste od kvalifikacija. Na domaćem terenu imaju skor 7-1-0 i gol razliku 23:4. U prethodnom kolu pre par dana i pored velike dominacije, selekcija Brazila odigala je samo 0:0 na gostovanju sa Bolivijom. Tim je kompletan i samo voljom selektora može doći do promena u standardnom timu.

Čile je selekcija koja još uvek nije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo pre svega lošim igrama na gostovanjima gde imaju skor 2-1-5 i gol razliku 9:14. Za meč protiv Brazila na raspolaganju selektor Čilea neće imati jednog od najboljih igrača tima, Artura Vidala (98/23 sredina), zatim Marsela Diaza (61/1 sredina) i Karlosa Karmonu (51/1 sredina).

Što se tiče međusobnih mečeva, u prvom delu kvalifikacija, Čile je na domaćem terenu savladao Brazil 2:0, dok su u dosadašnjoj istoriji međusobnih mečeva u Brazilu, odigrali 29 mečeva, a Čile nikada nije slavio (26 pobede Brazila i 3 remija).

  • U slučaju da Čile bude poražen, a pobede ostvare Paragvaj, Peru ili Kolumbija i Argentina, Čile će pasti na 6. mesto i neće se plasirati na SP.

PREDLOG za klađenje: 2-4 gola (kvota 1,50)


01:30 Ekvador – Argentina

Konačno se završavaju jedne od najturbulentnijih kvalifikacija za nacionalni tim Argentine, a ukoliko ne savladaju Ekvador, na Svetskom prvenstvu neće biti Mesija i ostalih zvezda ove selekcije. Selekcija Ekvadora izgubila je sve šanse za plasman na SP, najviše zbog trenutne serije katastrofalnih rezultata tj.5 vezanih poraza. 

Što se tiče selekcije Argentine, ona je u prošlom kolu kada se očekivalo da lagano savlada Peru na čuvenoj Bombonjeri, odigrala samo mršavih 0:0 i više je nego očigledno na nešto ne funkcioniše u ovom timu. Argentina zauzima 6.mesto i u ovom trenutku nije na mestu koje vodi makar u baraž za SP. Imaju skor 6-7-4 i gol razliku 16:15. Tim koji u svojim redovima ima neke od najboljih svetskih napadača, muku muči sa realizacijom. U timu nema Fernanda Gaga koji se povredio protiv Perua, dok uopšte nisu pozvani Havijer Pastore, Serhio Aguero i Gonzalo Iguain.

Što se tiče međusobnih mečeva, to je upravo ono što može najviše da brine Argentince jer oni nisu slavili na poslednja četri gostovanja kod Ekvadora, 2 pobede domaćina i 2 remija, poslednjih 7 međusobnih mečeva u Ekvadoru završena su u rasponu od 0-2 gola.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola (kvota 1,85)


01:30 Paragvaj – Venecuela

Selekcija Paragvaja je odličnim igrama uspela sebe da dovede u poziciju da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo pobedom u poslednjem kolu nad Venecuelom, iako će im trebati i poklapanje nekih drugih rezultata. Paragvaj na domaćem terenu ima skor 3-2-3 i to je drugi najlošiji skor od svih ekipa.  Za meč sa Venecuelom, selektor domaćih neće moći da računa na nekoliko igrača: Riverosa (9/1 u ovim kvalifikacijam, sredina), Rojas (7/0 sredina), Ortigoza (6/0 sredina), Almiron (8/0 sredina), Barios (6/1 napad), Santander (7/0/2 napad), Benitez (6/1/1 napad), Lezcano (9/4 napad – najbolji strelac tima), a nema ni veteran Santa Kruza i Nelsona Veldeza.

Venecuela se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacija, a uspeli su da poslednjih 5 mečeva odigraju svaki put nerešeno, imaju skor 1-6-10 i gol razliku 18:35. Što se tiče igara na gostovanju, imaju skor 0-2-6 i gol razliku 7:21.  

U međusobnim mečevima, poslednja 4 meča, završena su u rasponu 0-2 gola. U prvom delu kvalifikacija slavio je Paragvaj 0:1. Iako je Paragvaj veliki favorit i pobeda im je neophodna, veliki broj izostanaka kod domaćina mogao bi da dovede do nekog neprijatnog iznenađenja za domaćina.

PREDLOG za klađenje: 1X&0-3 (kvota 1,60)


01:30 Peru – Kolumbija

Direktan duel za odlazak na Svetsko prvenstvo jer će pobednik ovog duela sigurno igrati na ovom takmičenju, dok će poraženi najverovatnije prvenstvo gledati na TV ekranima. Peru je odlično odigrao ove kvalifikacije, a veliko iznenađenje napravili su u prethodnom kolu kada su remizirali u Argentini sa domaćinom 0:0. Trenutno Peru zauzima 5.mesto i ima bod manje od Kolumbije, a na prvenstvo sveta će samo ukoliko savladaju Kolumbiju, u suprotnom će ih najverovatnije prestići i Argentina i Paragvaj ukoliko slave u svojim mečevima. Peru na domaćem terenu ima skor 4-2-2 i gol razliku 14:13. Što se tiče tima, Peru je sa najjačim timom pred meč sa Kolumbijom! Kolumbija koja u svom timu ima neke superzvezde poput Falkaoa i Rodrigeza, pred poslednje kolo zauzima 4.mesto i ima bod više od Perua, što se tiče mečeva na gostovanjima u ovim kvalifikacijama, imaju skor  3-2-3 i gol razlika 8:11. Za meč protiv Peru, selektor Kolumbije neće moći da računa samo na defanzivca Pabla Armera (68/2). 

Što se tiče međusobnih mečeva, na prethodnih 14 duela, Peru NIJE POBEDIO protiv Kolumbije, 6 pobede Kolumbije i 8 nerešenih mečeva. Poslednjih 10 mečeva završeno je u rasponu 0-2 gola.

PREDLOG za klađenje: X2&0-2 (kvota 2,45)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje