subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kada imate gomilu novca…

Tekst u celosti preuzet od člana football news


Kada imate gomilu novca, svi očekuju da imate najbolje igrače, ali oni nisu jeftini. On ima mnogo kvaliteta i beskrajan potencijal. Neverovatno je brz i oseća igru, njegovo ime je Leroj Sane. Jednom prilikom Gvardiola je izjavio da u njemu vidi sličnost sa Mesijem. Debitovao je 2014. za Šalke i neko ko je najveći obožavalac Nemačke lige i njihovog rada Sane se nekako izdvajao među tim mlađim igračima, čak na prvu loptu kada ga gledate mislite da ima veća par sezona igranja u Bundesligi, zapravo njegovo kretanje, trčanje, kontrola lopte je bila perfektna, sve to deluje kao da se igra sa decom od 10 godina u prevodu NONŠALANTNO. Isto kako je i Mesi u svojim prvim koracim radio.

Pratio sam ga sve vreme, pitao sam se da li je taj Gvardiola lud kada izostavi Sanea u prvoj postavi. Davao mu je minutažu na kašičicu zaređa par mečeva sa povredama, pa par po 10-20 minuta i onda par startnih i tako, a kada dođe jako bitna utakmica Sane presedi na klupi. Zašto dragulj da sedi na klupi, svi su se pitali? U zadnjih 10 godina, 100 miliona je bilo ko dobar dan da date, za kvalitetnog igrača, ako već pričamo o tome sigurno bi tih 100 miliona platio za Sane-a. U stanju je da iz par dodira provoza par igrača i stvori opasnu šansu za gol. Kad je Sane na terenu, bio u Sitiju, Bajernu sada, vidi se razlika, on daje tonalitet napadu u kombinaciji sa Aguerom, Sterlingom i De Brujneom, to je bio zastrašujući tim, a sad sa Levandovskim i Ginabrijem čini isto to, šteta što nije nadošao u generaciji kada je Roben igrao mislim da bi svaki klub strahovao od Bajerna.

No da se vratimo na relaciju Sane – Gvardiola došao je u Siti za 45 miliona funti sa bonusima, tj u startu je plaćeno 37, prodat je Bajernu za 60 miliona evra i dalje mislim da je Šalke tad mogao i više da traži, ali čak i Bajern da je platio, ne bi bilo problema jer se radi o dijamantu. Gvardiola je uvek isticao da je neverovatan igrač, ali nikad nije imao zacementirano mesto u postavi, govorio je da nema dobar pregled igre, hmmm Pep mora da se šališ. Vuklo se to loše poverenje 3 sezone, a onda je došla povreda kolena, Sane je propustio celu sezonu, pojavila se informacija da Bajern želi Sane-a. Odmah sam skontao da će to prihvatiti i bez medija, jer Sane je prošao sve selekcije u Šaleku, pritom navikavanje bi trajalo brže dok u Nemačkoj i Bajernu pritiska ima manje nego u ostalim ligama i to je prava prilika da Sane podigne svoju karijeru, mediji su objavili da je Sane prihvatio ponudu. Pep je izjavio da se ne pita on već Sane, agent i Salihamidžić, Siti je ostao bez dijamanta. Generalno mislim da je Gvardiola pre vremena prodao Sane-a jer ova godine je totalno luda igraju polufinale lige šampiona, zgustnut je raspored i sigurno bi on imao veći prostor i zacementirao bi sebi startno mesto. Sa druge strane mislim da Bajern polako sklapa veoma mlad tim koji je već u naletu.


Izvor: football news

Povezani članci

2 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje