petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

KAFU: Jedan od favorita na Kupu Konfederacija je …..

 

Slavni brazilski reprezentativac boravio je u Rusiji u Saint Petersburgu, gde je doneo trofej Kupa Konfederacija koji će neka od selekcija osvojiti na ovogodišnjem takmičenju koje se igra kao najava Svetskog prvenstva sledeće godine, o svemu tome Kafu je rekao:

Kakve su Vaše uspomene na pripreme za takmičenja Kup Konfederacija 2014 i Svetsko prvenstvo 2014-te koja su održane u Brazilu? 
 Prišli smo pripremama veoma ozbiljno, bilo je jako važno da shvatimo da smo sposobni da organizujemo tako velike događaje. Bila je zaista puno radova u zemlji u sklopu priprema. Manje stadiona se koristi tokom Kupa Konfederacija nego tokom Svetskog prvenstva, ali ovo prvo takmičenje predstavlja najveću proveru da li je zemlja domaćin spremna da uspešno organizuje i to veće takmčenje koje kalendarski dolazi godinu dana posle. Ispostavilo se da je turinir na Kupu Konfederacija bio važan kako za nas kao organizatore tako i za nacionalni tim, kojem je osvojen trofej ulio samopouzdanje, a navijače uverio da je tim sposoban za velika dela i tako ih ujedinio.

Brazil ima najviše titula na Kupu Konfederacija ali neće se takmičiti na ovogodišnjem u Rusiji, ko je favorit u odsustvu Vaše zemlje?  

Mislim da će finale biti Rusija i Nemačka. Imenovao bih Rusiju jednim od favorita zato što je domaćin, a poznato je da na ovakvim turinirima domaćini uvek igraju dobro, pred svojim navijačima. Iako vidim da mnogi ruski navijači nemaju poverenja u svoj nacionalni tim sada, to i nije toliko važno. Kup Konfederacija je ustvari sjajna prilika da se prevaziđe nepoverenje i da selekcija Rusije dokaže da može uspešno da igra i na Kupu Konfederacija i na Svetskom prvenstvu nešto kasnije.

Koji savet bi vi dali organizatorima Kupa Konfederacija i Svetskog prvenstva u Rusiji, kao i ruskim navijačima, da bi oba turinira bila na još većem nivou nego oni u Brazilu? 

Iznad sve ostalog, najvažnije je da veruju. Morate da verujete u sebe više, u vaš nacionalni ti i njihovu šansu da dođu do pobede. Verujte u to da Rusija može da bude domaćin na najvišem nivou. Ako budu verovali sve ostalo će se srediti.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje