petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kalinjingradska Baltika promenila trenera

Baltika, ruski drugoligaš iz Kalinjingrada, danas je pretrpela veliku promenu. Naime, novi glavni trener ove ekipe postao je 42-godišnji Igor Čerevčenko, koji je na toj poziciji nasledio svog imenjaka – Igora Zaharjaka. Odluka o smeni doskorašnjeg glavnog trenera protezala se još od kraja prvog dela sezone, ali zbog ne pronalaženja dostojne zamene do danas ništa konkretno nije urađeno.

Igor Zaharjak je tokom većeg perioda jesenjeg dela sezone imao veoma težak posao, jer je nasledio sve katastrofalne rezultate njegovog prethodnika Aleksandra Gorbačjova. Do 12. septembra, tj. do dolaska Zaharjaka na poziciju glavnog trenera, Baltika je zabeležila samo 2 pobede, uz 4 remija i 6 poraza u ligi, a što se tiče kupa, eliminisani su već u kvalifikacijama. Nakon smene trenera stvari uopšte nisu bile sređene, štaviše, bilo je mnogo gore. Kraj prvog dela sezone dočekali su na predposlednjoj poziciji, a pod komandom novog trenera ekipa je zabeležila 7 remija i 6 poraza, bez i jedne pobede. S’ obzirom na trenutno stanje, stoji ogromno pitanje: koliko će “Baltici“ pod komandom novog trenera uspeti da se izvuku sa samog dna.

Igor Čerevčenko je trenersku karijeru započeo u moskovskoj Lokomotivi, 2008. godine, gde je prvobitno bio asistent. Nakon toga, u nekoliko navrata bio je vršilac dužnosti glavnog trenera, da bi na tu poziciju zvanično preuzeo tokom juna 2015. godine. Nakon samo godinu tada podneo je ostvaku i tako napustio redove “Lokosa“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje