Advertisement
MaxBet

Stadion Arowhead u Kanzasu biće poprište NFL utakmice u kojoj će se sastati domaći Kanzas Siti Čifsi i Baltimor Rejvensi. Biće ovo duel dve vrlo različite ekipe, jer je napad Kanzasa jedan od najefikasnijih u celoj ligi, a odbrana Balitmora je prva odbrana u ligi. Oba tima su u dobrim formama i biće zanimljivo da li će pobediti odbrana, ili napad.

Kanzas i dalje drži to prvo mesto AFC Konferencije. Nakon ovog meča preostao im je meč protiv Los Anđeles Čardžersa (od težih) i ako ovaj i taj meč protiv Čardžersa pobede konferencija će gotovo sigurno biti njihova. U poslednje vreme nemili događaji su se dogodili u ovoj franšizi, a došlo je do toga da su morali da otpuste jednog od najboljeg raning beka u ligi Karima Hanta koji je imao nasilnički napad na jednu ženu. Čim je video izašao na interenet Kanzas mu je dao otkaz tako da je Hant sada slobodan agent. No, taj slučaj nije toliko uticao na napad Kanzasa koji je na kraju uspeo da pobedi Ouklend postigavši 40 poena. Bilo je jasno da Kanzas otaljava posao protiv ekipe koja je odavno završila sa ozbiljnim igranjem fudbala. Ipak, Ouklend se u jednom trenutku baš približio, ali kada je trebao da se doda gas Patrik Mahoms i družina su odradili sjajan posao. Zaista, Endi Rid je našao zlatnu koku u vidu Patrika Mahomsa koji obara sve moguće rekorde u NFL-u i sa njim kao vođom Kanzas ima šansu da ode daleko.

Što se Baltimora tiče oni na krilima rukija Lamara Džeksona u poslednje vreme igraju veoma dobar fudbal. Neverovatno je koliko pozitivne energije ima oko ovog mladog momka koji ove sezone blista. Pod njegovim vođstvom Baltimor je igrao onaj old school fudbal, a to je trčanje i samo trčanje. Baltimor je u porethodne tri utakmice imao 207,242 i 267 pretrčanih jardi. Ovo su neverovatne brojke, a njima su najviše doprineli upravo Lamar Džekson i ruki Gas Edvards koji je uspeo da istisne iz tima Aleksa Kolinsa. Iako hvatačke opcije ne doprinose mnogo, u ekipi nema sujete, odbrana grize kao što je to oduvek radila, a kada je Baltimor na okupu i igra kao jedan onda je opasan za sve timove. U ovom trenutku Baltimor drži to poseldnje mesto za WILD CARD rundu i jasno je koliko je ovaj meč bitan za njih, jer pored njih u trci su još 3-4 ekipe.

Kada je ovaj meč u pitanju jasno je da će tendencija Baltimora biti da uspori napad Kanzasa, jer je to jedini način na koji mogu da ih pobede. Balitmor u ovom trneutku nema QB koji može da baca duge lopte i da svojoj ekipi donese 30+ poena kao što to radi Mahoms. Zato će veoma važnu ulogu imati Lamar Džekson i Gas Edvars kao dve glavne trkačke opcije. Baltimor pod palicom Džeksona veoma pametno troši vreme, a njihovi napadi traju dugo. Ako napad traje dugo, na taj način se odmara sopstvena odbrana, a protivnički napad se hladi. Videli smo kako je Dalas uspeo da uspori Drua Brisa i njegove Sejntse, a oni su prvi napad u ligi. Dakle, ključ utakmice je trčanje i pametno trošenje vremena, i naravno što manje izgubljenih lopti. Trener Baltimora Džon Harbo je zamerio svom QB na ne pažnji kod čuvanja lopte, a mi verujemo da će Džekson danas biti bolji.

Odbrana Kanzasa nije tako dobra, ali kada imate napad kakav ima Kanzas onda možete sebi da priuštite nešto lošiju odbranu. Ako je jedan Ouklend uspeo da im da 30+ poena mi se onda ne brinemo za poentiranje kod Baltimora.

U ovom trenutku ovih 52,5 poena nam je mnogo, jer odbrana Baltirmora je najbolja u ligi i sigurno će uspeti da uspori Mahomsa toliko da ovaj ne odvede svoj tim do 30+ poena. Ukoliko se to dogodi under će doći 99% i mi idemo u tom pravcu.

Predlog za klađenje: Manje od 52,5 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.