Advertisement
MaxBet

Nakon WILD CARD runde na red su došla konferencijska polufinala. Prvi meč ovog vikenda igraće se na Arowhead stadionu gde će domaći Kanzas Siti Čifsi ugostiti Indijanapolis Koltse.

Kanzas je u poslednjem kolu ipak uspeo da se domogne prvog mesta u regularnom delu, što im je dalo prednost domaćeg terena do samog finala i slobodno prvo kolo. Iako tokom cele sezone igraju vrhuski fudbal nama se čini kao da su malo pali sa formom u poslednjih par nedelja. Kanzas je imao i mali incident sa Karimom Hantom koji je sebi vrlo verovatno upropastio karijeru. Hant je otpušten, a čini se kao da Kanzas još uvek nije našao pravu zamenu za sjajnog ranin beka.

Što se Indijanapolisa tiče oni su u WILD CARD rundi održali čas fudbala svom divizijskom rivalu Hjustonu. Ono što je Endru Lak pokazao u tom meču je blago rečeno bila magija, a i odbrana koja se gotovo ne pominje je odradila savršen posao. Indijanapolis je na poluvremenu imao velikih 21:0, a u drugom poluvremenu su samo trošili vreme i na kraju pobedili sa 21:7. Sveli su Hjuston na svega 7 poena, a kao što smo govorili u najavi za taj meč, ključ je bio sačuvati Endrua Laka od J.J. Vata i Džadeviona Klaunija. Lak jeste imao jedan presečen pas, ali nije nijednom sekovan i to je bio ključ meča. Apsolutno zaslužena pobeda Koltsa koji sada idu na noge Kanzasu i to bi trebalo da bude meč sa velikim brojem poena.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Prvi plan nam je bio da igramo over poene na Indijanapolis Kolte, ali margina je narasla na 25,5 što nam je mnogo. Ipak, mi očekujemo jednu efikasnu utakmicu pa ćemo igrati over ceo meč.

Dakle, imamo dve vrhunske napadačke ekipe sa odbranama koji su slabiji deo tima. Patrik Mahoms iako je maltene ruki, ove sezone je poobarao sve moguće rekorde svoje franšize. Mahoms je u regularnom del sezone bacio čak 50 pasova za TD i po tom parametru je ubedljivo prvi u celoj ligi. Patrik Mahoms je za 17 utakmica u regularnom delu prebacio 5097 jardi uz 383/580 kompletiranih pasova. Imao je 50 pasova za tačdaun i samo 12 presečenih pasova. Ako se uzme u obzir činjenica da Mahoms ima hrabrosti da baca dugačke i rizične pasove, ovih 12 intersepšna je odlična brojka.

Glavni WR Tajrik Hil ima 1479 uhvaćenih jardi i postigao je 12 tačdaunova, TE Trevis Kelsi koji je bez ikakvog premca najbolji TE u ligi je uhvatio 1336 jardi uz 10 postignutih tačdaunova. Karim Hant je bio glavni ranin bek koji je bio važan šraf u timu, ali i njegova zamena Spenser Ver radi odličan posao.

Kada se ovako na prvi pogled pročita, ili pogleda neka utakmica, svi pomisle da je lako sačuvati gorepomenute igrače, ali sve je to samo ne lako. Ofanzivna linija Kanzasa takođe radi fenomenalan posao, jer čuvaju Mahomsa kao malo vode na dlanu. Kada ovaj momak ima prostora i vremena da baci to je uglavnom uhvaćena lopta i novi prvi daun.

Ništa manje nije bolji napad Indijanapolis Koltsa koji igra sjajno pod vođstvom preporođenog Endrua Laka. Iz nedelje u nedelju ovaj čovek oduševljava, a mora se istaći činjenica da je pauzirao dve godine zbog teške operacije ramane. Niko im nije dao ni promil šanse da mogu do plej ofa, ali njegov pobednički mentalitet je došao do izražaja, i zato ovi rezultati Koltsa dobijaju još više na značaju.

Endru Lak je ove sezone prebacio 4593 jardi (5. u ligi po tom parametru), uz 430/639 kompletiranih pasova. Bacio je 39 pasova za tačdaun po meču je drugi u ligi odmah iza Mahomsa. Imao je svega 15 presečenih pasova, a sekovan je samo 18 puta.

Njegova konekcija sa hvatačima ove sezone je neverovatna. Podatak da je 13 raličitih hvatača Koltsa postiglo barem jedan tačdaun dovoljno govori o kakvom se napadu radi.
Taj napad predvodi T.J. Hilton koji je uhvatio 1270 jardi uz 76/120 uhvaćenih pasova i 6 tačdaunova.

Pored njega nameće se glavni TE Erik Ibron koji je postigao neverovanih 13 tačdaunova uz 750 ihvaćenih jardi. Njihov glavni trkač Marlon Mek u poslednje vreme ima veoma zapaženu ulogu u napadu, a ove sezone je istrčao 908 jardi uz 9 postignutih tačdaunova.

Zaključili smo napad Koltsa ništa slabiji nije od napada Kanzas Sitija, a Endru Lak ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima.

Da bi ste bili u egalu sa Kanzas Siti Čifsima vi morate da imate napad koji može da prati njihov. Njihova odbrana je daleko od najbolje, a po svim mogućim parametrima je u donjem delu tabele.
Kanzas je po branjenju pas igre pretposlednji u ligi sa 273 dozvoljene jarde i samo 15 presečenih pasova.
Po odbrani trčanja, Kanzas je 27. u ligi sa 132 dozvoljene jarde što je mnogo. Oni su kroz trčanje primili neverovatnih 19 tačdaunova i samo su Arizona i Klivlend gori po tom parametru. Izdejstvovali su samo 6 famblova što je blago rečeno poražavajuća statistika.

Namerno smo izdvojili ove podatke, jer su oni ključ ovog meča. Da bi over došao Koltsi moraju da doprinesu, a ako su Hjustonu koji važi za jednu od jačih defanzivnih ekipa dali 21 poen za poluvreme, nema sumnje da će imati prostora i protiv Kanzasa koji ima duplo slabiju odbranu. Endru Lak voli ovakve utakmice, on voli kada ima neizvesnosti, i bez obzira što se igra u gostima mislim da će Lak imati dobru utakmicu.

Prštaće na sve strane u to nema sumnje, a mi igramo over 56,5 poena.

Predlog za klađenje: Više od 56,5 poena 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.