petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kanzas Siti Čifs – Bafalo Bils – Najava meča

Sa jedne strane imamo duel veterana, a sa druge imamo duel dva mlada kvoterbeka pred kojima je svetla budućnost. Da, na stadionu Eurohed snage će odmeriti Kanzas Siti Čifsi i Bafalo Bilsi. Prema kladionicama Kanzas je favorit sa kvotom 1,60, a margina na poene iznosu 54,5.

Kanzas Siti Čifsi:

Aktuelni šampioni su umalo od gotovog napravili veresiju. U duelu protiv Klivlend Braunsa sve je izgledalo sjajno. Imali su prednost od 19:3, a onda je usledio šok. Patrik Mahoms je imao nezgodno obaranje pri kom je malo falilo da ostane bez svesti. Kvoterbek Čifsa je momentalno napustio teren, a u igru je ušao rezervni kvoterbek. Napad nije bio tako produktivan, a Klivlend je imao priliku da se vrati u meč. U dva navrata su imali napad za izjednačenje, ili pobedu, ali nisu uspeli.

Čifsi su se izvukli, a najbolja stvar za njih je što će Mahoms biti spreman za ovaj meč. Mladi kvoterbek je morao da prođe određene protokole, a na svu sreći iz istih je izašao na vreme.


Bafalo Bilsi:

Bilsi su za razliku od Čifsa igrali dva meča u plej ofu. U prvom su posle mnogo drame savladali Indijanapolis Koltse, a u drugom Baltimor Rejvense. Taj drugi meč je bio jako jako težak za Bilse, ali su uspeli da dobiju. Napad nije funksionisao kako se očekivalo, ali je zato odbrana istupila. Meč je bio u totalnom egalu do finiša treće četvrtine kada su Bilsi presekli pas Lamara Džeksona i vratili ga za tačdaun. To je utakmicu totalno okrenulo u njihovu korist i zasluženo su u finalu.

Ono što malo plaši jeste bojažljiv napad Bilsa. Iako važe za eksplozivan napad, koji bez problema postiže 30+ poena, napad Bilsa u plej ofu nije bio ni izbliza dobar kao u regularnom delu.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Kao aktuelni šampioni i realno gledano najjači tim u ligi, Kanzas Siti Čifsi su favoriti možda i mnogo veći nego što ova kvota prikazuje. Imaju preiskusnog trenera, imaju najboljeg kvoterbeka u ligi, a za napadački potencijal samo je nebo granica. Zaista, kada gledate Kanzas Siti Čifse to sve izgleda veoma lako. Jedina stvar koja može da ih izbaci iz koloseka jesu povrede ključnih igrača, ali na to niko ne može da se osloni.

Sa druge strane su Bilsi koji po mnogima imaju kvalitet da pariraju Čifsima, ali dali je to zaista istina. Naše mišljenje je da nije, jer su u plej ofu pokazali da ne igraju najbolje pod pritiskom. Činjenica je da su napredovali, činjenica je da su otšli korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, ali činjenica je da igraju slabo u napadu. Samo slep čovek ne vidi da Bilsi igraju pod velikim pritiskom, koji su im na leđa stavili američki mediji. To nikada nije dobro i nismo sigurni da će Bilsi uspeti da se izbore sa tim pritiskom.

Druga stvar, iskustvo iskustvo i samo iskustvo u ovakvim mečevima igra ulogu. Osim Stefona Digsa gotovo cela ekipa Bafala gotovo da nema iskustva igranja ovakvih mečeva. To je tek počelo da se menja kod njih, a verujte da ima veliki uticaj. Sa druge strane je Mahoms koji već treću godinu za redom igra ovakve mečeve, a to važi i za ostatak tima. O ulozi trenera ne treba trošiti reči, jer samo jedan trener u celoj ligi može da ide uz rame sa Endijem Ridom, a to je Bil Beliček.

Da bi Bafalo večeras pobedio oni moraju da odigraju gotovo savršen meč. To podrazumeva da postiže konsantno poene i da imaju 30+. Odbrana takođe mora da istupi, ali pitanje je da li mogu bar malo da uspore ovaj napad Čifsa.

Kada se sve sabere i oduzme Čifsu su bez ikakve sumnje veliki favoriti. To je ekipa koja ima pobednički mentalitet, i to je ekipa koja polako, ali sigurno gradi dinasitju poput one koju je izgradio Nju Ingland. Patrik Mahoms je kvoterbek koji se rađa jednom u 50 godina i sa onakvim napadom čisto sumnjamo da će Bafalo moći da im parira tokom cele utakmice.

Predlog za klađenje: Pobeda Kanzasa sa 4 i više poena razlike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje