Advertisement
MaxBet

Stadion Eurohed će biti poprište duela u kojem će se sastati domaći Kanzas Siti Čifsi i Arizona Kardinalsi. Biće ovo duel najboljeg i najgoreg napada u ligi, a generalno gledano ovo bi trebalo da bude igra mačke i miša barem po prikazanom u dosadašnjem delu sezone.

                                                          Kanzas Siti:

Kao što smo već rekli Kanzas je najbolji napad lige, tj tim koji postiže najveći broj poena po utakmici. Čifsi prosečno postižu 36,3 poena po utakmici, a broj jardi koji oni po utakmici osvoje iznosi 433 po čemu su takođe u samom vrhu NFL lige.

Glavni trener Kanzasa Endi Rid je napravio fenemenalan posao kada je pre sezone trejdovao Aleksa Smita u Vašington, i dao šansu mladom Patriku Mahomsu kome je ovo druga sezona u NFL lige. Mladi Mahoms iz nedelje u nedelju obara rekorde, a trenutno je prvi na listi QB po broju prebačenih jardi sa 2901. Zaista, ono što ovaj dečko radi je neverovatno, a Kanzas je ove sezone doživeo samo jedan poraz od Nju Inglanda u Bostonu.

Napadački trio koji čini Karim Hant, Tajrik Hil i Trevis Kelsi su zbirno postigli čak 20 TD od 29 koliko je Kanzas ukupno osvario ove sezone. Jednostavno, u ovom trenuku napad Čifsa se ne može zaustaviti, već se mora tražiti način da se uspore, i u nekom sporijem ritmu pokšati pobediti ih.

Za sada sve funkcioniše sjajno, a samo neke teške povrede bitnih igrača bi mogle da im upropaste sezonu.

Povrede i izostanci:

C: Mič Mors – potres mozga, neće igrati
SS: Erik Beri – prehlada, upitan za ovaj meč
G: Kameron Irving – upitan za ovaj meč
LB: Entoni Hičens – povreda rebara, upitan za ovaj meč
DB: Danijel Sorensen – povreda kolena, upitan za ovaj meč
LB: Džastin Hjuston – povreda zadnje lože, upitan za ovaj meč
LB: Frenk Zombo – povreda zadnje lože, upitan za ovaj meč
WR: Semi Votkins – povreda stopala, upitan za ovaj meč
LB: Terens Smit – povreda ligamenata kolena, neće igrati
G: Džordan Dejvi – neće igrati
WR: Dentoni Tomas – povreda noge, neće igrati
DB: Armani Vats – povreda stomaka, neće igrati
TE: Aleks Elis – neće igrati
DB: Step Duram – neće igrati
WR: Biron Prindži – povreda zadnje lože, neće igrati
C: Težan Koroma – povreda kolena, neće igrati
FB: J.D. Mur – neće igrati
T: Dilion Gordon – povreda ramena, neće igrati


                                                    Arizona Kardinalsi:

Arizona je uz Ouklend po našem skromnom mišljenju najgora ekipa u ligi. Ruku na srce oni imaju neke druge probleme, a glavni je pozicija kvoterbeka. Na početku sezone je igrao Sem Bredford, ali njegove igre su bili katastrofalne, te su se u štabu Kardinalsa već posle nekoliko odlučili za rukija Džosa Rozena. Rozen se nije tako loše pokazao, ali nedostatak pravih akcija je po našem mišljnju glavni problem za Arizonu. Napad Arizone je poslednji u ligi koji prosečno posziže 13,8 poena što je veoma malo. Ofanzivni kordinator mora se promeni, jer je po nama on ključni problem.

Ostatak sezone Arizona će igrati samo zbog formalnosti, jer posle deset utakmica imaju svega dve pobede, a obe su ostvarili protiv prežaljenog San Franciska. Rozenu će ovih 6 preostalih utakmica poslužiti da stekne iskustvo koje mu je neophodno, a u sledećoj sezoni sa nekim promenama, Kardinalse će imati čemu da se nadaju.

Povrede i izostanci:

WR: Čad Vilijams – povreda zgloba, neće igrati
SS: Buda Baker – povreda stopala, upitan za ovaj meč
G: Majk Lupati – povreda leđa, upitan za ovaj meč
DB: Tre Boson – povreda grudnog koša, upitan za ovaj meč
TE: Džermejn Grešam – povreda leđa, upitan za ovaj meč
NT: Kori Peters – povreda zgloba, upitan za ovaj meč
G: Džon Vecel – povreda vrata, neće igrati
G: Džeremi Vujnovič – povreda zadnje lože, upitan za ovaj meč
G: Džastin Pug – povreda ruke, upitan za ovaj meč
LB: D.J. Foster – povreda kolena, neće igrati
LB: Džeremi Keš – povreda kolena, neće igrati
DB: Džonatan Ovens – povreda kolena, neće igrati
LB: Gejb Martin – povreda Ahilove tetive, neće igrati
C: A.Q Šipli – povreda kolena, neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Mišljenja smo da se pobeda Kanzasa ne dovodi u pitanje, ali pošto je kvota na njihovu pobedu mizerna mi se okrećemo poenima. Iako je margina za mnoge previsoka mi mislimo da vredi igrati na poene Čifse iz sledećih razloga:

1) Odbrana Čifsa je daleko od najbolje. Čifsi su na 8 od 10 utakmica primili 20+ poena što dovoljno govori o njihovoj odbrani. Upravo nešto lošija odbrana primorava napad da konstantno igra na visokom niovu, i zato Kanzas postiže toliko poena.

2) Postoji mogućnost da Kanzas u ovaj meč uđe pomalo i potcenjivački, jer sigurno im je u glavi meč iz sledeće nedelje kada igraju protiv Remsa. Biće to sjajan okršaj i verujemo da postoji mogućnost da se igrači Kanzasa malo i čuvaju. To će dati određenog prostora za Arizonu, ali kada ih budu naljutili tu im neće biti spasa.

Kanzas ima najbolji napad, postižu poene kao od šale. Moraju da idu na pobedu, jer su u velikoj borbi sa Nju Inglandom za prvo mesto u konferenciji koje donosi domaći teren do kraja plej ofa.

Arizona je slabašna, ali verujemo da mogu da pruže solidan otpor koji će naterati Mahomsa i družinu da igraju na najvišem nivou.

Predlog za klađenje: Kanzas Siti više od 32,5 1,85 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.