petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kanzas Siti i San Francisko u borbi za Lombardijev trofej

Poznati su učesnici 54. Super boula. Trećeg januara u Majamiju će se za Lombardijev trofej boriti Kanzas Siti Čifsi i San Francisko 49ersi.

Prvi su do velikog finala stigli Kanzas Siti Čifsi koji su u finalu AFC-a savladali Tenesi Tajtanse rezultatom 35:24 i tako prekinuli pedesetogodišnji post ne igranja u velikom finalu.

I ova utakmica je počela slično kao i ona protiv Hjustona. Tenesi je bio mnogo bolji rival i na krilima Derika Henrija bez problema pomerao. U prvoj četvrtini je bilo 10:0, ali onda su se probudili Čifsi. Patrik Mahoms je još jednom održao motivacioni govor saigračima i stvari na terenu su počele da se menjaju. U svom stilu Mahoms je veoma brzo osvajao teren, a preko Tajrika Hila Kanzas je smanjio na 10:7. Ipak, Tenesi nije posustao, jer je ubrzo odgovorio tačdaunom za vođstvo od 17:7.

Činilo se da će Tenesi na odmor sa prednošću, ali onda su usledili prelomni trenuci. Prvo je  Mahoms bacio pas za tačdaun ponovo Hilu, za 20 jardi, a nakon toga je on sam istrčao tačdaun od 27 jardi za preokret i vođstvo od 21:17. Tu se potpuno utakmica preokrenula, jer je Kanzas do kraja utakmice bio mnogo bolji i na kraju zasluženo slavio sa 35:24.

Njihov protivnik u Super boulu San Francisko 49ersi su možda lakše nego što se očekivalo savladali Grin Bej Pekerse rezultatom 37:20.

U ovoj utakmici je bilo mnogo manje neizvesnosti, jer je San Francisko već na poluvremenu imao prednost od 27:0. Odbrana je radila fenomenalan posao, a u napadu se istakao sjajni trkač San Franciska Rahim Mosterst koji je bio nerešiva enigma za odbranu Grin Beja. Pekersi su sredinom treće četvrtine konačno došli do poena, tač daunom Eron Džonsa, ali je Mostert četiri minuta kasnije ponovo istrčao do end zone i svojim četvrtim tačdaunom otklonio sve dileme.

U poslednjoj četvrtini San Francisku je ostalo da sačuva stečenu prednost u čemu su uspeli bez većih problema.


Fotografija je preuzeta sa: https://nypost.com/2020/01/14/chiefs-49ers-most-attractive-super-bowl-2020-matchup-for-oddsmakers/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje