četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Karbaljes Baena „pokorio“ Ekvador

Španski teniser Roberto Karbaljes Baena osvojio je titulu na turniru u Quitu. On je bio bolji od sunarodnika Alberta Ramosa Vinolasa sa 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:4.

Težak put je prevalio Baena tokom ovih sedam dana. Morao je da igra kvalifikacije, a redom su padali Gonzalo Eskobar, Federiko Gaio, Paolo Lorenci, Nikolas Jari, Andrej Martin i na kraju kao najveći test Ramos Vinolas.

Meč je bio izuzetno težak sa puno dugačkih razmena. Bez obzira što je mnogo više vremena proveo na terenu Baena nije izgledao umorno. Igrao je svoju igru, i u svakom segmentu igre parirao favorizovanom Ramosu. Sa druge strane Ramos je previše bio pasivan, očekivavši da ce Baeni ruka da se stegne, ali posle ovoliko pobeda tako nešto nije bilo moguće. I na kraju kad se sve sabere i oduzme Baena je zasluženo slavio.

Ovo je njegova prva ATP titula, a od ponedeljka ga čeka i najbolji renking karijere, jer mu je najbolji rank bila 95 pozicija. Sa ovih 250 poena koliko dobija pobednik turnira on se vraća u prvih 100 što je svakako veliki uspeh za njega.

Baenu ćemo gledati i sledeće nedelje u Buenos Airesu, a ako bude imao vremena da se odmori sa ovakvim igrama sigurno može i tamo da napravi nesto zapaženiji rezultat.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje