četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Karolini titula na Australijan openu i prvo mesto na WTA listi!

Danska teniserka Karolina Woznjacki posle velike borbe osvojila je Australijan open pobedivši Simonu Halep sa 2:1, po setovima 7:6 (7:2) 3:6 6:4.

Meč je opravdao sva očekivanja, a na terenu je viđena velika borba. Woznjacki je ušla nešto bolje u meč i napravila na startu brejk za vođstvo od 2:0. Od tog trenutka kvalitet tenisa raste iz poena u poen i videlo se da će meč potrajati.
Woznjacki je servirala za set pri rezultatu 5:3, ali Halep je po ko zna koji put u toku ovog turnira uspela da se vrati u set. Na kraju, otišlo se u taj brejk u kom je Woznjacki bila bolja sa 7:2.

Početkom drugog seta odigrao se maratonski gem na servis Halep. Halep je u tom gemu spasila četiri brejk lopte i jasno dala do znanja da je i dalje tu i da se neće tako lako predati. Uspela je da meč održi u egalu i prebaci pritisak na Woznjacki.
Kako je meč odmicao Halep je počela da se muči. U jednom trenutku tražila je medicinski tajm aut i svi su se plašili onog najgoreg, da nije neka teža povreda zbog koje bi Halep morala da preda meč. Na svu sreću nije bilo problema sa povredom već sa disanjem. Halep je izgledala vrlo loše, a fizioterapeut joj je merio pritisak i dao tabletu za oporavak. Uslovi su bili vrlo teški, temperatura je bila preko 30 stepeni, a vlažnost vazduha preko 60 % tako da i ne čudi što se Halep mučila.

Halep je uspela da se vrati u meč, a ta mala pauza je izbacila Woznjacki iz ritma. Karolina je počela da se muči sa servisom, a Halep onako ošamućena je počela da je tera na greške.
Woznjacki je  poklekla u osmom gemu drugog seta kada je Halep napravila brejk, a kasnije spasila tri brejk lopte za osvajanje drugog seta.

Organizatori turnira su napravili pravu stvar nakon drugog seta. Pauza izmedju drugog i trećeg seta je trajala 10 minuta, a obe teniserke su otišle do toaleta da se osveže.
Ta pauza im jeste oduzela ritam u igri, ali obe su izgledale mnogo bolje na fizičkom planu što je i najbitnije.
Videli smo četiri brejka u nizu, ali i uprkos tome tenis je bio na vrhunskom nivou. Ipak, činilo se kako Halep igra bolje, udara jače i sjajnom igrom uspela je da napravi brejk za vođstvo od 4:3.
U tim trenucima Woznjacki se mučila sa kolenom pa je i ona tražila medicinski tajm aut. Ta kratka pauza je „urodila plodom“, jer je Halep ispala iz ritma pa je Woznjacki uspela da vrati brejk i kasnije povede sa 5:4.

Ogroman pritisak u tim trenucima je trpela Halep. Sigurno su joj navirala loša sećanja iz prethodnih finala, a posebno se to odnosi na finale Roland Garosa iz prethodne sezone kada je imala dva brejka viška u drugom setu. Halep nije uspela da se izbori sa tim pritiskom, a Woznjacki je sjajnom defanzivom terala Halep na greške i tako uspela da se napravi brejk za pobedu i prvu grend slem titulu.

Osim toga što je osvojila prvi grend slem, Karolina Woznjacki će od ponedeljka biti prva igračica sveta tako da je nanela dupli poraz Simoni Halep koja je pretrpela  treći poraz u finalima grend slemova. Uteha Simoni jeste ček na 1 564 716 dolara koji dobija finalista.

Sutra se igra finale muškog singla u kom će se sastati Rodzer Federer i Marin Čilić, a meč će početi od 09:30 po srednjeevropskom vremenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje