četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Katai neprikosnoveni golgeter

Crvena zvezda beleži sjajne partije ove sezone, kako u domaćem prvenstvu, tako i na evropskoj sceni, što potvrđuje i činjenica da je naš tim obezbedio istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope. Ceo tim igra fantastično od starta, ali se jedan fudbaler posebno istakao, a to je Aleksandar Katai, koji je najbolji strelac crveno-belih od početka sezone.

Aleksandar Katai pruža odlične partije od starta polusezone, i važi za jednog od ključnih šrafova u mašineriji Dejana Stankovića. Iskusni fudbaler je uspeo da postigne ukupno 18 golova u svim takmičenjima i tako se osamostali na čelu liste strelaca našeg kluba. Zvezdina „desetka“ je tresla mrežu čak 12 puta na 16 odigranih mečeva u nacionalnom šampionatu, što zaista zvuči kao impozantan podatak. Katai je trenutno drugi na listi strelaca Superlige Srbije.

Pored toga, Katai je uspeo da se upiše u listu strelaca i u grupnoj fazi drugog po jačini klupskog evropskog takmičenja, i to oba puta protiv portugalske Brage. Dva puta je tresao i mrežu rumunskog Kluža, ali i kazahstanskog Kairata, sa kojima se Zvezda sastajala u kvalifikacionim mečevima. Odličnim partijama u crveno-belom dresu, dribler iz Srbobrana preti da premaši efikasnost iz prethodnih sezona, a sve govori da će tako i biti, pogotovo kad se uzmu u obzir podaci iz svih takmičenja – 28 utakmica i 18 golova. Prava je lepota gledati popularnog „Magika“ sa loptom u nogama, i verujemo da će i u nastavku sezone Katai nastaviti da beleži sjajne nastupe i tako donosi radost armiji crveno-belih navijača, odnosno svima nama koji volimo Crvenu zvezdu.

Iza Kataija, na listi strelaca su Mirko Ivanić sa 13 golova na 34 meča i Milan Pavkov sa devet pogodaka na 23 utakmice.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje