subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kecmanović bolji u srpskom derbiju, kiša odložila Đokovićev meč

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu. Kecmanović je u malom srpskom derbiju bio bolji od Lasla Đerea rezultatom 2:0, po setovima 6:2 7:6 (7:3).

Publika je bez ikakve dileme imala šta da vidi u ovom meču. Kecmanović je iskoristio fizičke probleme kod Đerea u prvom setu, i relativno rutinski dobio prvi deo igre. Đere je bio primoran da zove  fizioterapeuta koji mu je dao tabletu protiv bolova.

U nastavku duela viđena je mnogo veća borba. Đere je počeo mnogo bolje da se kreće, a rezultat je bio neizvesniji. U prva četiri gema viđeno je isto toliko brejkova, ali je i dalje bio potpuni egal. Ključ ovog meča je bila defanziva Kecmanovića koja je bila na vrhunskom nivou. Đere je uglavnom imao inicijativu, napadao, ali se Kecmanović dobro branio i skoro svaki put iznudio grešku protivnika.

Drugi set je otišao u taj brejk, a u njemu je Kecmanović bio prisebniji i hrabriji te ga je osvojio sa 7:3 i tako se plasirao u osminu finala, što mu je svakako najveći uspeh u karijeri.

U osmini finala Kecmanović će igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke, i to je meč u kojem Kecmanović ima šanse za prolaz.

Prvi igrač sveta Novak Đoković odigrao je samo jedan gem protiv Filipa Kolšrajbera. Došlo je do prekida meča zbog kiše koja je počela da pada pri rezultatu 1-0 u gemovim za srpskog tenisera.

Đoković i Kolšprajber će svoj meč nastaviti nakon što svoje mečeve odigraju Kiki Bertens/Garbinje Muguruza i Rafael Nadal/Dijego Švarcman.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje