četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kejn stupio u „štrajk“?

Velika „prašina“ podigla se danas na Ostrvu, jer se Hari Kejn nije pojavio na treningu svog kluba – Totenhema!

Naime, kapiten reprezentacije Engleske je danas trebao da se pojavi u trening centru londonskog kluba (nakon produženog odmora kojeg je dobio usled Evropskog prvenstva), međutim potpuno neočekivano 28-godišnji napadač se odlučio na „tihi bojkot“.

Mediji u Engleskoj su potvrdili da nije reč o nekoj povredi ili Covid-19 protokolu, već se sam fudbaler rešio na ovakav potez.

Iako, Kejn ima važeći ugovor sa „Pevcima“ do juna 2024. godine, smatra da ima „džentlmenski dogovor“ sa predsednikom kluba, Danijel Levijem da ovoga leta ipak napusti londonsku ekipu.

Aktuelni prvak Premier LigeMančester Siti je izuzetno zainteresovan za njegov dolazak, te su „Građani“ navodno spremili 100 miliona funti i jednog od svojih igrača (Gabrijel Žesus, Bernardo Silva, Ejmerik Laport, Rahim Sterling) kako bi realizovali ovaj transfer.

Svakako, prvi čovek Totenhema nije nimalo lak i naivan pregovarač, te potencijalna realizacija transfera neće ići lako, a upravo je ključna nedelja pred nama, jer uskoro i počinje nova sezona na Ostrvu, te londonski klub nema nameru da na samom kraju letnjeg prelaznog roka „pusti“ Kejna i tako ostane bez adektavnog vremena da pronađe „zamenu“.

Deluje da je sada idealna (a možda i poslednja) prilika da Kejn pređe u ambiciozniji, ali i kvalitetniji klub, jer je trenutno u svojim ponajboljim igrački godinama, a odavno je izjavio da želi da osvaja trofeje u svojoj karijeri, nešto što mu nije „polazilo za rukom“ u Totenhemu, ali i male su šanse da bi to moglo da se promeni ukoliko ostane u Londonu.

Sam fudbaler ovakvim činom ima nameru da „izboksuje“ prelazak u Mančester Siti (kojem je neophodan kvalitetan golgeter usled odlaska Serhija Aguera, dok Gabrijel Žesus nije ta klasa), a pred nama su dani odluke da li će sjajni napadač otići u plavi deo Mančestera kod Pepa Gvardiole, što bi svakako bio najveći transfer ovog leta…

Kejn je u Totenhem stigao kao 11-godišnjak, a za prvi tim svoj debitanski nastup upisao je 2009. godine. U dresu „Sparsa“ do sada je ukupno sakupio 336 nastupa na kojima je postigao i 221 pogodak.

Ipak, deluje kao da je „prerastao“ ovaj tim i da je vreme za novi izazov i iskorak u karijeri, ali ostaje nam da vidimo kako će se na kraju razrešiti ova transfer-saga…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje