petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kevin Anderson prvi šampion Njujorka!

Kevin Anderson osvojio je turnir u Njujorku. Ne, nije to grend slem već turnir iz 250 kategorije koji je svoje prvo izdanje imao ove godine. Anderson je u finalu pobedio domaćeg igrača Sema Kverija sa 2:1, po setovima 4:6 6:3 7:6 (7:0).

Iako su se sastala dva vrsna servera na meču smo videli šest brejkova što je impozantna brojka kada su ova dva igrača u pitanju. Sve se svodilo na to ko će prvi da dočeka mini pad u igri, kada kažem u igri pre svega mislim na servis protivnika.
U prvom setu Anderson je servis izgubio dva puta i u još jednom gemu spasavao brejk lopte. To je automatski značilo da će Kveri osvojiti prvi set i tako  je i bilo.

Nešto slično smo videli i u drugom setu, s tim što su im uloge bile zamenjene. Sada je Kveri izgubio servis dva puta i Anderson je uspeo da izjednači na 1:1.

U trećem setu smo videli ono što smo i očekivali, a to je dominacija servisa. Nije bilo brejka što i ne čudi, jer je Anderson odservirao 7 aseva dok je Kveri odservirao as manje.
Otišlo se u taj brejk u kom je postojao samo jedan igrač. I zaista se ne sećam kada sam video da Kveri ne uzme ni jedan poen u taj brejku. Kevin Anderson je taj brejk osvojio sa nulom i na furiozan način osvojio četvrtu titulu u karijeri.

Osim četvrte titule Anderson je zaradio 119 250 dolara kao i 250 ATP poena, dok je Kveri zaradio 62 805 dolara i 150 ATP poena.

Zanimljivo je da ćemo obojicu gledati sledeće nedelje u Delari Biču. Kevin Anderson će u prvom kolu igrati protiv Evgenija Donskoja, dok će Kveri igrati protiv sunarodnika Tejlora Frica.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje