četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kineska Super liga (najava sezone, pravila, timovi) – drugi deo

U jučerašnjem članku Kineska Super liga (najava sezone, pravila, timovi) – prvi deo pisali smo vam uopšteno o pravilima u Kineskoj Super ligi i predstavili smo vam timove koji su prvi meč igrali danas Guizhou i Liaoning odigrali su 1:1, a golove su postigli napadači Jelavić i Chamanga koji su postigli golove iz penala. Danas vam donosimo drugi deo teksta o Kini u kojem će biti reči o timovima koji igraju u subotu 04.03.2017-te.

Shangai SIPG: Jedna od najboljih kineskih ekipa koja ulaže ozbiljan novac u dovođenje kvalitetnih inostranih pojačanja i najboljih svetskih trenera. Ekipu predvodi Andre VIljaš Boaš, a prošle godine završili sun a trećem mestu na tabeli Super lige. Okosnica prošlogodišnje ekipe bili su brazilci Hulk, Ekleson koji su i dalje u klubu, a ostala mesta stranaca popunjena su brazilcem Oskarom koji je stigao iz Čelzija u transferu vrednom 60 miliona evra, kao i zadnji vezni Krasnodara i reprezentacije Uzbekisatana, Ahmedov,odbrana je pojačana sa Ricardom Carvalhom nekadašnjim štoperom Real Madrida, Monaka i Porta. Zbog novog pravila od igračima rođenim posle 1994. godine doveden je mladi kineski igrač i portugalskog Leixoesa. Od značajnih odlazaka, klub su napustila tri strana igrača, Kouassi (27/8/3) inače treći strelac tima, zatim argentinac Dario Conca (17/4/3), kao i štoper Joo-Young Kim (24/0). Od domaćih igrača nijedan standardni igrač nije napustio klub. U prošloj sezoni odlične igre na domaćem terenu gde su imali skor 9-5-1, uporedo sa učešćem u Super ligi, ovaj klub će nastupati i u AFC ligi šampiona.

Hulk, Elkeson and Oscar of Shanghai SIPG

Najveći rivali ove ekipe su ekipe : Shangai Shenhua i Shangai Shenixin, takođe kao velike rivale gledaju ekipe Hangzhou i Jiangsu

Najbitniji igrači: Hulk ( 7/5/1 prošle sezone), Wu Lei (30/14/9 najbolji strelac i drugi asistent ekipe), Elkeson ( 26/10/12 drugi strelac i najbolji asistent ekipe), Lu Wenjun ( 26/3/5)-

Očekivani plasan:  od 1 do 3 mesta.


GVANGZHOU R&F: Prošle godine šestoplasirani tim prvenstva i tim koji je bio karakterističan po velikom broj golova koji je padao na njihovim mečevima, imali su prosek od 3,23 gola po meču, na 24 meča ovog tima viđeno je više od dva pogodka. Najbolji strelac tim bio je izraelac Zahavi ( 15/11/5), odličnu pomoć imao je od Renatinha (23/9/3), kao i od kineskih igrača u veznom redu Xiao Zhia, Zeng Chao, Jiang Zipenga.  Četvorica standardnih igrača je napustilo klub, dva iz odbrane i dva iz veznog reda. Od pojačanja su stigli brazilac Urso koji igra na poziciji zadnjeg veznog i ima iskustva igranja u kini u dresu Shandonga, stigao je i mladi napadač ponikao u francuskom St.Etijenu- Baixu Xiang(u 23). Došlo je i nekoliko domaćih igrača sa manje bitnim ulogama u nekim drugim ekipama. Jedna interesantna statistika vezana za ovaj klub u prošloj sezoni: na 12 od 15 gostujućih mečeva bila je prolazna igra 1+&1+ (pada gol u prvom i drugom poluvremenu.) Na domaćem terenu takav slučaj je bio na 10 od 15 mečeva. Tim sa klupe predvodi srpski trener Dragan Stojković Piksi.

Najbitniji igrači: Zahavi (15/11/5 najbolji strelac i asistent prošle sezone), Renatinho (23/9/3) Xiao Zhi (18/6), Zheng Chao ( 22/3) i Jiang Zhipeng (26/1/3)

Očekivani plasman: od 6 do 8 mesta


Tijanjin Qunjian: Novi prvoligaš koji je u društvo najboljih ušao osvojivši drugu ligu, igrali su izuzetno efikasn fudbal i postigli 61 pogodak u takmičenju, na 18 mečeva u ligi viđeno je više od tri pogodka. Da i u novoj sezoni imaju visoke ambicije govori podatak da su angažovali neka zaista zvučna pojačanja. Stigao je belgijanac Axel Witsel iz Zenita, Alexandre Pato stigao je iz VIljareala, a brazilac Moraes došao je na pozajmicu iz Dinamo Kijeva, stigao je i Kyung Woon Kwon iz Al Ahlija, takođe je dovedeno i nekoliko iskusnijih kineskih igrača, Shanping Yang(28/0 o) stiže iz Liaoninga,Yongpro Wang(7/3) dolazi iz Shandonga. Sve u svemu velika nepoznanica ali ekipa koja će predstavljati osveženje u ovom takmičenju. Ekipu sa klupe predvodi italijan Fabio Kanavaro.

Axel Witsel i Alexandre Pato

Najbitniji igrači: Witsel, Pato, Moraes, Geuvanio

Očekivani plasman: 10-12 mesta


Tijanjin Teda: Još jedna ekipa koja je u prošloj sezoni primila puno golova, čak 50 po čemu su jedni od najgorih u ligi, uz to na 14 mečeva ove ekipe mogli smo da vidimo više od 4 pogodka. Za efikasnost ekipe bili su po pravilu zaduženi stranci, senegalac Diagne postigao je 10 golova, dok ga je pratio Montero sa 9 pogodaka i 3 asistencije. Veliko pojačanje za ovaj tim predstavljaće dolazak najboljeg strelca Olimpijakosa, Browna Ideyea, kao i srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja koji stiže iz Ajaksa. Centralni deo veznog reda biće jači i za John Obi Mikela, bivšeg fudbalera Čelzija i kapitena nigerijske reprezentacije. Tim je pojačao i nekadašnji reprezentativac Kine, Dong Wang koji nastupa u veznom redu a prošle sezone je u ekipi Chongqing odigrao 29 utakmica i postigao 7 golova. Iz portugalske ekipe Gondomar došla su trojica kineskih igrača mlađih od 23 godine. Od značajnijih odlazaka tim je napustio Montero (29/9/3), takođe je klub napustio i standardni štoperski tandem Jovanović (23/2) i Junior (26/1).

Brown Ideye od koga se očekuje da nastavi golgeterski niz u Kini

Očekuje se da ovaj tim opet igra na gol više, odbrana će se sada u potpunosti osloniti igračima iz Kine, dok je napad ozbiljno pojačan i činiće ga tandem Diagne- Brown Ideye, tako da na utakmicama ovog tima tipujte slobodno puno golova.

Najbitniji igrači: Diagne (27/10), Hu Rentian (30/4/4), Cao Yang (25/3)

Očekivani plasman: od 8 do 10 mesta


SHANDONG LUNENG: Ekipa koja se prošle sezone jedva spasla ispadanja i sa dva boda više od predposlednjeg Hangzhoua opstala u društvu najboljih timova Kine. U ovom prelaznom roku tim nije naročito pojačan, stigao je štoper Lin iz portugalske ekipe Torrensse koji će zauzeti mesto igrača mlađeg od 23 godine, uz njega stiglo je još dva kineska igrača. U timu je ostao napadački tandem Papiss Cisse i Graziano Pelle koji je i prošle sezone trebao da donese mnogo bolji rezultat ovom timu ali u tome nisu uspeli, uz to najbolji strelac tima Montillo (24/9/3) je napustio klub, kao i dva kineska igrača Yang Xu (17/3) i Wang Yongpo (13/3).

Napadački tandem Pelle i Cisse.

Pitanje je kako će ovaj tim igrati ove sezone, odlični napadači sa solidonom podrškom domaćih igrača(četri reprezentativca Kine), u odnosu na prošlogodišnji tim fali najbolji strelac, tako da može jako lako da se desi da se ovaj tim u počektu sezone ima problema sa rezultatima. Prošle godine na gostovanjima ovog tima smo na 13 od 15 mečeva mogli da vidimo gol u prvom poluvremenu.

Najbitniji igrači: Pelle (13/5/2), Cisse (13/5), Diego Tardelli (12/3/3/), Jucilei (30/0), Gil (27/0)

Očekivani plasman: od 9 do 13 mesta


CHANGCHUN YATAI:  Ova ekipa uspela je da se spasi ispadanja odličnom serijom u poslednja četri kola kada su zabeležili četri vezane pobede i ostavili za samo tri boda iza sebe ekipu koja je ispala iz lige. Uz ekipe koje su ispale iz lige, Changchun je ekipa koja je postigla najmanje golova u ligi, na 30 mečeva postigli su 30 golova. U nameri da se reši problem neefikasnosti doveden je napadač Votforda Odhion Ighalo koij je plaćen 23,3 miliona evra, iz brazilske Vitorie stigao je krilni napadač Marinho, a iz Frankfurta je došao veznjak Huzsti, uz to došli su i štoper Rui iz Beijing Renhe, a napadač Long Tan stigao je iz američkog Phoneixa. Tim je u većoj meri nepromenjen otišao je samo Jiang Zhe, vezni igrač koji je odigrao 22 meča uz 2 asistencije, kao i Yang Boyu veznjak koji je bio u rotaciji sa 12 mečeva i jednim golom. Ukoliko se novi stranci dobro uklope, možemo očekivati bolji rezultat od ovog tima u prestojećem prvenstvu

Novo pojačanje, Odion Ighalo

Najbitniji igrači: M.Martins (29/13/1 najbolji strelac, n), Ismailov (17/3 o), Fan Xiaodong (30/2/1 o),Du Zhenyu (22/0/3  s)

Očekivani plasman : od 9 do 12 mesta


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje