četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kirjos najbolji u Akapulku

Australijski teniser Nik Kirjos osvojio je titulu u Akapulku. On je u velikom finalu bio bolji od velikog rivala Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Iako je Zverev važio za izrazitog favorita u ovom finalu, čini se da je Kirjos „penicilin“ za njegovu igru. Kontroverzni Australijanac je odmah na startu nametnuo svoj ritam agresivnom igrom. Zverev je izgledao pogubljeno na terenu, i nije imao odgovor na takvu igru. Prvi set je rešen posle jednog brejka, a napravio ga je Kirjos.

U nastavku duela smo gledali nešto veću borbu, ali i dalje je sve zavisilo od Kirjosa. Odmah na startu smo videli po brejk na obe strane. Činilo se kao da Zverev polako pronalazi ritam, ali svoj šanse nije iskoristio. Na 2:2 nije iskoristio dve vezane brejk lopte, i nakon toga je usledila kazna. Kirjos je napravio brejk koji je čuvao do kraja meča.

Ovom titulom Kirjos je pokazao kakav potencijal on ustvari poseduje. Na putu ka tituli pobedio je Sepija, Nadala, Vavrinku, Iznera i Zvereva. Pobedio je tri igrača iz top 10 i jednog kojem je tamo mesto.

Ovo mu je peta titula u karijeri, a od ponedeljka ga čeka veliki napredak na ATP listi, jer će biti 31. igrač sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje