četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

KK Crvena zvezda izdala saopštenje povodom ABA

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je takmičarska sezona 2019-2020 u ABA ligi jtd otkazana odlučeno je na Skupštini regionalnog takmičenja koje je održano putem video konferencije u sredu 27.05.2020.godine.

Na Skupštini ABA lige jtd učestvovali su svi klubovi regionalnog takmičenja, a najvažnija odluka sa ovog sastanka je da se takmičarska sezona koja je prekinuta nakon nekompletnog 21.kola polovinom marta i bez plej ofa otkazuje – BEZ PROGLAŠENJA ŠAMPIONA I BEZ ISPADANJA klubova u sezoni koja je otkazana zbog virusa pandemije Covid-19.

Ova odluka donešena na glasanju velikom većinom klubova (8-2) je u potpunom standardu i saglasju sa odlukom koju je donela Evroliga u ponedeljak 25.05.2020.godine o otkazivanju sezone zbog “više sile” odnosno pandemije.

Takođe, velikom većinom glasova (8-2) odlučeno da će ABA liga biti proširena u takmičarskoj sezoni 2020-2021 sa dva kluba putem specijalne pozivnice “wild card-a”.

KK Crvena zvezda mts iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca. U novim okolnostima, klubovi će imati dovoljno vremena da se pripeme za novu sezonu koja će biti prepuna izazova u situaciji u kojoj su svi klubovi i liga pretrpeli veliku štetu, ali i koje čeka velika neizvesnost zbog pandemije Virusa Covid-19 koja još uvek nije završena.

Advokatska kancelarija KK Crvena zvezda i advokatska kancelarija ABA lige sačiniće sporazum o vansudskom poravnanju u vezi tužbe koju je KK Crvena zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb, a u skladu sa odlukama Skupštine ABA lige kojim je naloženo da se pravno u potpunosti urede normativna akta ABA lige, i po usvajanju ista redovno ažuriraju.

O daljim koracima KK Crvena zvezda mts će obaveštavati javnost u narednim danima.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje