subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

KK Partizan: Ko se istakao kod novog trenera?

U šestom kolu ABA j.t.d. lige, košarkaši Partizana NIS su savladali Zadar sa 78:63, pred praznim tribinama Hale sportova „Ranko Žeravica“. U svojoj prvoj utakmici od kada je tim preuzeo trener Sašo Filipovski, crno-beli su od početka do kraja meča imali blagu rezultatsku prednost, koju su četvrtoj četvrtini uspeli da povećaju i tako stignu da ubedljive pobede.

U prvih dvadeset minuta igre, Partizan je sticao prednost, Zadar se međutim konstantno držao u igri i rezultatski vraćao, pa se na pauzu između 2. i 3. četvrtine otišlo sa svega +4 u korist Parnog valjka. U trećoj četvrtini, Partizan prvi put stiče dvocifrenu prednost, da bi se Zadar početkom poslednje deonice približio na svega 4 poena zaostatka. Ipak, tada je usledila nova serija Partizana i odlazak na maksimalnih 78:61, tri minuta pre kraja meča.

Na konferenciji za medije održanoj nakon meča, trener Partizana NIS, Sašo Filipovski je izjavio:

„Normalno da sam vrlo zadovoljan i srećan što smo pobedili vrlo, vrlo neugodnu ekipu Zadra, koja je igrala sa energijom. Imaju veliku širinu u napadu, teraju te na fundamente igre u odbrani. Moram da pohvalim ekipu, jer smo trenirali dobro i nije bilo lako izvući energiju. Pohvalio bih za pristup. Mislim da je ovo bio dobar pristup. Dali smo sve od sebe i srećan smo što smo probili led“ , poručio je Filipovski.

Partizan NIS

Mika, Miler-Mekintajer 5, Zagorac 8, Pejdž 4, Dangubić 15, Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 10, N. Janković 15, Tomas 8, Trifunović 2

Zadar

Karter 11, Palokaj, Brala 2, Vuković 8, Bursać 3, Junaković 5, Vorku, Mavra 13, Onuaku 13, Planinić 4, Gilbert 4


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje