petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

KLADIONICE treba ZATVORITI?!

Filmski producent poznat po filmovima o raspadu Jugoslavije (Težina Lanaca), kao i televizijski voditellj – Boris Malagurski, ima oštre stavove po pitanju vrednosnog sistema u Srbiji.

Naime, Malagurski smatra da je kockanje jedan od glavnih uzroka dekadencije srpskog društva. Kocku izjednačava sa neradom, bahatošću i nemoralom?

Evidentno je da kladionice niču kao pečurke po svim većim, ali i manjim gradovima ove države na Balkanu. Da li su one uzrok dekadencije samog društva – ili je to pak sistem koji im dozvoljava da dominiraju?

U sistemu gde su nameti za građane sve veći, gde većina Balkana beži iz ovih lepih krajeva bogatim prirodnim lepotama jer nema osnovnih uslova za pokretanje bilo kakvog biznisa u procesu globalizacije.

Dragi Borise, vaše kritike upućene kockarskom delu populacije ove napaćene države imaju dobru i plemenitu osnovu u šta ne sumnjamo, ali u sistemu u kojem se trenutno nalazimo nije neki greh platiti 120 dinara za kafu i gaziranu vodu (NIJE PLAĆENA REKLAMA niti za bilo koju kladionicu) i porazgovarati sa prijateljima o svim tekućim temama u jednom ugostiteljskom objektu zvanom kladionica. Nisu kockari budale, niti je većina kladioničara – kockar. Odovjiti dnevno 200 dinara za jeftinu zabavu i golove na kladionici ne može biti glavni uzrok lošeg stanja u kome se društvo nalazi. 

Nije problem što navodite kladionice i kladioničare kao jedan deo društva koji je zahvaćen lošom ekonomskom situacijom, već je problem što ne vidimo na koji način, kojim mehanizmom i kojim metodama biste Vi to promenili? 

Riba smrdi od glave, a čisti se od repa.


Replika na objavu B. Malagurskog na Instagramu.

Povezani članci

1 komentar

  1. Vidimo,svima smetaju Kladionice,a jos necuh da nekome smeta ona bruka i sramota,od Zadruge i Parova.Ma niko nema muda da nesto progovori protiv tih Srpskih Intelektualaca.Ma hajde bre,ne serite vise.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje