Advertisement
MaxBet

Bliži se polufinale Mundobasketa u Kini, a poznato je da su u polufinalu trenutno Argentina i Španija. Kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre, poznato je 6 od 12 učesnika. U pitanju su SAD, Argentina, Australija, Nigerija, Iran, a pridružiće im se i domaćin Japan.

Preko Svetskog prvenstva u Kini, mesto u Tokiju 2020. godine dobiće još dve evropske reprezentacije. To mogu biti Španija, Francuska i Češka. U slučaju poraza ovih evropskih reprezentacija, plasman od 5. do 8. mesta odrediće ko će još sa evropskog kontinenta na Olimpijske igre.

Ostaće još 4 mesta nakon prvenstva u Kini, a ista će biti popunjena preko kvalifikacionih turnira, koji će biti održani tokom juna iduće godine. U tim kvalifikacijama učestvovaće Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska, kao i tri od četiri evropske selekcije, (Srbija, Francuska, Poljska ili Češka).

Uz pomoć vajld karte učešće će dobiti još četiri reprezentacije, a FIBA će ih dodeliti prema plasmanu na listi u okviru zona, a na Olimpijske igre će se plasirati pobednici četiri kvalifikaciona turnira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.