petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Koji Poznati Srpski Fudbaleri su Najbolji u Reprezentaciji

Kao što je već poznato, repretentacija Srbije putuje u Katar na svetsko prvenstvo u fudbalu 2022 godine. Naime, ovi momci su pobedili Portugal u gostima 2-1 i time obezbedili prolaz u dalji krug takmičenja.

Baš iz tog razloga se naš stručnjak Jadranka Sojkić (više o njoj pročitajte ovde) odlučila da posveti jedan članak ovim momcima. Tačnije, ovaj članak vas vodi u uvid naših najpoznatijih reprezentativaca koji takođe beleže odlične rezultate u igri.

U to ime, hajde da vidimo šta se o njima priča kada su u pitanju sportske kladionice u Srbiji.

Lista Najpoznatijih Reprezentativaca Srbije

Dole je lista najboljih preprezentativaca Srbije koji su ujedno i najpoznatiji našem i svetskom auditorijumu.

  • Dušan Tadić
  • Aleksandar Mitrović
  • Luka Jović
  • Andrija Živković
  • Dušan Vlahović

Zato hajde da pogledamo malo više o ovim igračima.

Dušan Tadić

Kapiten naše reprezentacije, Dušan Tadić, je definitivno jedan od najboljih igrača u našem timu. Naime, on je pored svih svojih uspeha, u svojoj karijeru zabeležio i odlazak u Katar na svetsko prvenstvo braneći Srpske boje.

Njegova glavna pozicija je napadačka, ali ovaj izuzetno talentovan fudbaler može odigrati i veoma dobru odbranu kao i vezni red. Doduše, njegove najveće vrline su preciznost i kreativnost u igri. Baš zato se on predstavlja kao srce ovog tima – nije ni čudo što je on kapiten!

Njegova klupska karijera je veoma bogata, trenutno je u Ajaksu koji beleži neverovatno velike uspehe u Ligi Šampiona. Na terenu, kada su u pitanju srpski reprezentativci, ovaj igrač savršeno povezuje ceo tim i diktira tempo igre.

Što se tiče njegovog uspeha u reprezentaciji, slobodno možemo da kažemo da je ovaj momak izgradio pozamašan uspeh. Naime, u 82 utakmice, on je postigao 18 golova i veliki broj asistencija. Dušan Tadić je pretežno igrač koji će uvek ustupiti šansu drugom igraču da postigne gol, ali kada je to nemoguće, rado uzima stvari u svoje ruke i rešava utakmicu.

Aleksandar Mitrović

MITROGOL! Aleksandar Mitrović je definitivno najpopularniji igrač naše reprezentacije koji je postigao najviše golova u istoriji postojanja ovog tima. Na samo 69 odigranih utakmica, ovaj golgeter je postigao 44 pogodtka. Ovaj podatak je veoma frapantan jer se ovakva statistika gotovo retko sreće na čitavom svetu.

Možda je od njega bio bolji brazilski as Pele, ili francuski bog na terenu Zidan, ali Mitrović je svakako doneo veliki uspeh našim momcima. On je bio tu u svakoj teškoj utakmici davao makismum i time obezbedio posebno mestu u srcima navijača.

Njegova karijera je takođe bogata kao i njegova igra. Naime, on je počeo u Partizanu a danas se nalazi u Fulamu gde postiže golove u Premijer Ligi. Najbolji igrači u odbrani ove lige imaju velike probleme sa njim jer je on opasan u svakoj situaciji!

Luka Jović

Kada su u pitanju zvezda igači fudbal i reprezentacija, ona je Luka Jovič jasna asocijacija. Ovaj mladić je sa svojim umećem u driblanju postigao mnogo pogotka za svoje timove. Što se tiče učinka u reprezentaciji, Luka je postigao 7 golova a odigrao je 20 utakmica.

Ovo je zaista dobar uspeh obzirom na to koliko je mlad ovaj momak. Takođe, veoma je bitno da napomenemo da se Luka Jović sada nalazi u Real Madridu, najtrofejnijem klubu u Evropi. Skoro je postigao odlučujući gol za svoj tim i obezbedio im siguran plasman u dalji krug takmičenja.

Andrija Živković

Nekadašnji prvotimac Partizana i osvajač svetskog prvenstva sa Srbijom under21, Andrija Živković je definitivno jedan od igrača kojima je poterbno posvetiti pažnju. Ovaj momak je uspeo da sa svojih 18 godina osvoji svetski kup i to protiv Brazila. Ovo nam govori da je Srbija imala reprezentaciju koja je gazila sve živo pre samo par godina.

Dalje, Andrija je svoju karijeru počeo u Partizanu da bi kasnije prešao u Lisabom i zaigrao za Benfiku. I dalje je tamo, standardno dobro igra i postiže pogodtke. Ovaj igrač je prvenstveno određen za veznog igrača ali je veoma opasan u napadu.

Dušan Vlahović

Iz Partizana pa pravo u Fjorentinu, Dušan Vlahović je definitivno jedan od najboljih napadača Srbije. Ovaj momak je spreman da postigne gol u gotovo nemogućim situacijama. On takođe retko kad promaši kada mu se ukaže prilika.

Veoma je spretan sa loptom i dobar je saigrač kada s uu pitanju dodavanja. Nije sebičan i voli da učestvuje u timskoj igri.

On je svoju karijeru počeu u Partizanu ka orazvojni talenat, i dobro se razvio i jakog igrača. Do sada nije imao priliku da postigne gol u bojama Srbije, ali to će se brzo promeniti.

Sve u Svemu

Kao što i sami vidimo, ovo su momci kojima se posebno obraća pažnja kada su u pitanju Srpski fudbaleri u reprezentaciji. Naši momci, pored ovih 5 imena su takođe dobri i veoma lepo sarađuju na terenu.

Želimo im svu sreću na svetskom prevenstvu kada otputuju u Katar i prestavljaju boje Srbije. Nadamo se velikom uspehu naših orlova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje