četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kokinakis posle velike drame u finalu Adelajda

Australijski teniser Tanasi Kokinakis plasirao se u finale ATP turnira u Adelajdu. Kokinakis je posle velike borbe savladao Marina Čilića rezultatom 2:1, po setovima 6:2 3:6 7:6 (12:10).

Publika u Adelajdu je uživala u svakom poenu ovog meča. Meč je bio pun naboja i inteziteta, te ga se ni neko finale mastersa ne bi postidelo.

Bolje otvaranje meča imao je Kokinakis. U ranoj fazi je napravio brejk, a potvrda za osvajanje prvog seta stigla je sedmom gemu kada je Kokinakis napravio još jedan brejk.

Drugi set donosi veliku borbu. Serveri su radili sjajan posao, a ovoga puta prvi je poklekao Kokinakis. Čilić je u osmom gemu došao do brejka i izjednačio na 1:1.

Momentum je bio na strani hrvatskog tenisera koji seriju gemova nastavlja u trećem setu. Čilić je rano poveo sa 2:0, ali Kokinakis se brzo vratio na 2:2. Pobednik je odlučen u jednom haotičnom taj brejku u kojem su i jedan i drugi imali meč lopte. U takvim okolnostima spretniji i sretniji je bio Kokinakis koji je taj deo igre dobio sa 12:10.

Kokinaks će u finalu igrati protiv Francuza Artura Rinderkneča.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennis.com.au/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje