petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kokoškov: Moramo da naučimo iz grešaka

ŠVAJCARSKA – SRBIJA 92:90 (28:25, 21:19, 24:28, 19:18)

U prvom od dva meča koje će reprezentacija Srbije odigrati u “balonu” tokom novembarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022, “Orlovi” su doživeli poraz od reprezentacije Švajcarske. U utakmici tokom koje je Srbija većim delom imala blagi rezultatski zaostatak, presudila je neizvesna završnica. Na 35 sekundi pre kraja, pri rezultatu 90:90 i nakon dva promašaja Švajcaraca sa linije za slobodna bacanja, Srbija je krenula u napad za vođstvo. Nakon 14 sekundi, lopta je bila kod Danila Anđušića koji je posle udvajanja poslao loptu u aut i Švajcarci su dobili novu priliku za napad iz kojeg su na 0,5 sekundi pre kraja uspeli da dođu do pogotka.

Za preostalo vreme, reprezentativci Srbije nisu uspeli da upute šut ka košu, pa je utakmica završena rezultatom 92:90.

Tokom utakmice, Srbija je najveću prednost imala u prvoj četvrtini kada je trojkom Boriše Simanića došla na 15:8. Sa druge strane, Švajcarci su najveću prednost imali početkom treće četvrtine kada je rezultat glasio 55:46. Nakon toga „Orlovi“ su uhvatili priključak, nekoliko puta stigli i do prednosti, ali je u opisanoj završnici, Švajcarska ipak došla do pobede.

Kompletnu statistiku sa meča, možete pogledati KLIKOM OVDE.

U grupi E, Srbija nakon tri kola ima učinak od jedne pobede i dva poraza. Uz Gruziju, koja će biti jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2022, na šampionat Starog kontinenta će se kvalifikovati još dve reprezentacije iz naše grupe. U ponedeljak 30. novembra „Orlovi“ će se od 18.00 časova sastati sa reprezentacijom Finske.

# U „balonu“ u Finskoj tokom novembarskog kvalifikacionog prozora uz reprezentaciju Srbije je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

IZJAVE

Selektor Igor Kokoškov

Čestitao bih Švajcarskoj na pobedi i sjajnoj šuterskoj predstavi. Došli smo da se takmičimo, ali smo napravili neke psihološke greške koje su nas koštale. U napadu, to je bio nedostatak sampouzdanja, a defanzivno to je bio nedostatak komunikacije i neke sitnice. Fizički su bili bolji od nas, šutirali su jao dobro, sedam pogođenih trojki u uvodnoj četvrtini im je donelo samopouzdanje. Slažem se, nov smo tim i moramo da gledamo napred i naučimo iz grešaka koje smo napravili danas.

Danilo Anđušić

Čestitam Švajcarskoj na velikoj pobedi. Počeli smo utakmicu loše u odbrani, dozvolili im da postignu sedam trojki i neke lake poene. Celu utakmicu nismo igrali odbranu onako kako je trebalo… Mlad smo tim, naša glavna odlika bi trebala da bude energija, ali mi to nismo pokazali danas. Zato smo izgubili, dozvolili smo im da postignu 92 poena, to je mnogo i ne možemo da igramo na taj način. Pred nama je još jedna utakmica, moramo da držimo glave uzdignute i da zabeležimo tu važnu pobedu.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje