utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Koliko medalja mogu osvojiti ex – Yu države?!

Srbija i Hrvatska se nadaju da na OI mogu i do dvocifrenog broja medalja (o čemu smo već pisali). Za razliku od Srbije i Hrvatske, ostale zemlje iz ex Yu imaju daleko skromnija očekivanja.

Sloveniju će na OI u Tokiju predstavljati 41 sportista. Među njima će biti dva velika imena. Jedan od najboljih igrača NBA lige – Luka Dončić i najbolji biciklista sveta – Tadej Pogačar. Pogačaru se predviđa srebro u Tokiju, dok je Slovenija u košarci tzv. favorit iz senke, a veće šanse se daju SAD, Španiji i Australiji. Očekuje se i jedna ili dve medalje u atletici.

Crnu Goru će u Tokiju predstavljati 34 sportista. Crna Gora ima dva potencijalna kandidata za medalju, koja će iz senke vrebati postolje: mušku vaterpolo reprezentaciju i Marija Vuković u skoku u vis.

Severna Makedonija je u Tokio poslala 8 sportista. Najveća nada da će se i Makedonija upisati na spisak osvajača medalja je Dejan Georgijevski u tekvondou.

Bosnu i Hercegovinu će u Tokiju predstavljati 7 sportista. Najveća nada BiH je atletičar Amel Tuka na 400m i 800m. U budućnosti velike nade BiH može polagati u plivačicu Lanu Pudar, koja sa 15 godina već ima treće najbolje vreme ove godine u disciplini 100m delfin.

Realno je očekivati da sve 6 države ex Yu zajedno, prevashodno zahvaljujući Srbiji i Hrvatskoj, mogu osvojiti 20-25 medalja.


Naslovna fotografija: A. Winkler by Unsplash

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje