subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kompani se vraća u domovinu!

Belgijski reprezentativac, Vensan Kompani doneo je odluku da nakon 11 godina provedenih u Mančester Sitiju napusti redove prvaka Engleske i vrati se u svoju domovinu, odnosno ponovo zaduži dres Anderlehta.

33-godišnji defanzivac se tako vraća u matični klub posle 13 godina, a u naredne tri sezone biće trener-igrač Anderlehta!

 

„Mančester Siti mi je dao sve. Pokušao sam da mu vratim koliko god sam mogao. Sada je vreme da odem. Koliko god emotivan trenutak bio, mogu da budem samo zahvalan za sve što sam postigao. Zahvalan sam svima koji su me podržali na ovom putovanju, u posebnom klubu…Izabrao sam da budem zahvalan za sve što mi se desilo u prošlosti, ali ostajem ambiciozan i željan uspeha u budućnosti. U naredne tri godine biću trener-igrač u Anderlehtu, najboljem belgijskom klubu. Možda vas ovakva odluka iznenađuje, ali ovo je najstrastvenija i opet najracionalnija odluka koju sam doneo. Anderleht jr imao lepu prošlost i da će imati svetlu budućnost, ali da se sada muči. Zato sam prihvatio poziv svog kluba, a oni su mi ponudili opciju da budem trener i igrač“, kazao je reprezentativac Belgije.

Kompani je u Mančester Siti stigao iz Hamburgera tokom 2008. godine u transferu vrednom 8.500.000 eura. Važio je za jednog od najperspektivnijih defanzivaca na svetu, ali brojne povrede su ga sprečile da u potpunosti ostvari svoj potencijal. Ipak, ostvario je izuzetno zavidnu karijeru u dresu engleskog kluba, te iako nije uspeo da osvoji naslov prvaka Evrope sa „Građanima“, stigao je do četiri naslova šampiona Premier lige, dva trofeja u FA kupu, četiri Liga kupa, kao i dva Komjuniti Šilda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje