subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kontroverzni sudija se pravda: Bog mi je rekao da to sudim!

Jedna od komičnijih scena u istoriji fudbala se odigrala na ovogodišnjem afričkom Kupu nacija, u meču u kojem je Mali pobedio Tunis reultatom 1:0. Glavni akter meča je bio, nazovi sudija, Zambijac Dženi Sikazve, koji je dva puta pre vremena odsvirao kraj utakmice.

Nakon izvesnog vremena, ovaj sudija se oglasio:

Lekari su mi rekli da se moje telo ne hladi. Da se igralo još malo, pao bih u komu i to bi bilo to. Mislim da mi je Bog rekao da završim utakmicu. Spasio me.„, izjavio je Sikazve pa dodao:

Video sam kako ljudi odlaze na međunarodne utakmice i vraćaju se u sanduku. Bio sam jako blizu da mi se to dogodi i srećan sam jer nisam pao u komu.

Nikada nećemo saznati da li govori istinu, dok sa druge strane uvek je mogao da se obrati lekarskom timu i zatraži pomoć, ako je već video da se oseća loše. Pa čak i da napusti utakmicu i na njegovo mesto dođe 4. sudija i završi utakmicu kako dolikuje. A ne da se prvo u 85. minutu odsvira kraj, a potom i u 89. minutu iako je drugo poluvreme trebalo biti produženo velikom minutažom, jer su se izvodila dva jedanaesterca, nekoliko puta se gledao VAR, uz jedan crveni karton i sa izmenama.

Fudbalski savez Tunisa je uložio žalbu, ali nije prihvaćena što još jednom govori o samoj organizaciji celog ovog turnira.

Dotičnom sudiji nije prvi put da ima ovakve skandale. Tokom Kupa nacija 2019. godine očajno je sudio utakmicu Senegal – Alžir, a u decembru 2018. godine je suspendovan nakon meča afričke Lige šampiona zbog „sumnje u korupciju“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje