četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): A grupa (Argentina)

Čitavog leta imaćemo reprezentativna takmičenja, a svakako da što se fudbala tiče, najveću pažnju uz Evropsko prvenstvo, privlači Kopa Amerika – takmičenje za selekcije iz Južne Amerike koje će se odigrati od 13. juna do 10. jula. Takmičenje će se igrati u Brazilu iako je prvobitno to trebalo da bude u Argentini i Kolumbiji. Od toga se odustalo zbog teške situacije sa virusom korona u Argentini i zbog socijalno-političkih nemira u Kolumbiji.

U A grupi takmičiće se selekcije Argentine, Bolivije, Urugvaja, Čilea i Paragvaja.


Argentina je velike nade polagala u domaćinstvo na ovom takmičenju, ali je korona bila jača pa će Argentina put do titule morati da traži na terenima najvećeg rivala na kontinentu, selekcije Brazila. Oni su poslednju titulu na Kopa Americi osvojili davne 1993. godine, a u međuvremenu izgubili su čak 4 finala.

Što se sastava selekcije tiče, tim je kao i uvek po imenima izuzetno jak, na golu su Armani iz Rivera i ove sezone sjani Martinez iz Aston Vile. Odbrana je takođe sastavljena od igrača iz evropskih liga, najveća imena su Otamendi iz Benfike, Taglafico iz Ajaksa, kao i osvajač Lige Evrope sa Viljarealom – Foyth. Što se tiče veznog reda, situacija slična, tu su Paredes iz PSŽ-a, potom Di Maria iz istog kluba, Lo Celso iz Totenhema, De Paul iz Udinezea, kao i debitant Buendia iz Noriča.

Napad kao i uvek predvodi prva zvezda tima Leo Mesi, ali su tu i Kun Aguero, novo pojačanje Barselone, potom Lautaro Martinez iz Intera, Korea iz Atletiko Madrida i drugi.

Selektor tima, 43-godišnji Lionel Scaloni, predstavlja se kao najveći minus selekcije, jer mu je ovo prvo mesto kao samostalnom treneru, pa se postavlja pitanje da li će moći da nametne svoj autoritet mnogim zvezdama u timu ili će Mesi i dalje voditi selekciju kako on želi.

Argentina, što se stila igre tiče, teži da igra kratkim pasevima i da što pre dođe to pozicije za šut, a šutiraju ka golu više od gotovo 80% drugih timova na takmičenju. Selektor teži da mu na svim pozicijama igraju oni igrači koji su izuzetno tehnički jaki, ali i koji poseduju odličnu kretnju bez lopte, kako bi pas igra bila na visokom nivou i kako bi uvek imali više rešenja. Što se tiče prve zvezde tima, Mesija, on incijalno ima mesto iza napadača, ali može da se kreće bilo gde, zato bitnu ulogu u igri imaju igrači koji igraju blizu njegove zone, poput De Paula, da prepoznaju i svojim kretnjama otvore prostor za Mesija i stave ga u poziciju da igra jedan na jedan. Često bekovi ostaju i bliže defanzivnoj liniji, kako bi prostor po toj strani ostao prazan i kako bi se vezni igrači ubacivali posle niza paseva u taj prostor. Defanzivno Argentina stoji u visokom bloku i teži da kompaktnim pomeranjima stvori situaciju da protivnik napravi grešku, prvi su na takmičenju po broju povraćenih lopti u poslednjoj trećini terena, ali retko ćemo videti klasičan presing od njih, takođe u odbrani se transformišu u formaciju 4-4-2 , gde Messi ostaje sa drugim napadačem u prvoj liniji bloka.


UKOLIKO ŽELITE DA ČITATE NAJAVE sa TAKMIČENJA, PRETPLATITE SE NA NAŠ PREMIUM SERVIS PO SIMBOLIČNIM CENAMA!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje