četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): A grupa (Čile)

Selekcija koja je iznenađujuće osvojila dva vezana takmičenja Copa America 2015-te i 2016-te godine, dolazi i na ovo takmičenje u nameri da napravi iznenađenje i doda treću zvezdicu na svoj grb. Selekcija koja je dosta uigrana i koja u svom timu ima puno igrača koji su davno prebacili 100 nastupa za nacionalnu selekciju, ali i koji imaju već ozbiljne sportske godine, poput Medela, Isle, Beausejoura, Mene, Aranguiza i Oreljane, ali koji svakako još mnogo toga mogu da pruže nacionalnoj selekciji. Naravno i dalje je najveća zvezda Aleksis Sančez, fudbaler Intera, a tu je i još jedan jako dobar napadač Eduardo Vargas iz Atletiko Paranaensea. Najveći problem je činjenica da Čile trenutno nema igrača koji bi mogao da zameni igrače koje smo spomenuli, najbliži tome su štoperi Maripan iz Monaka i Francisco Sierralta iz Votforda, veznjak Pulgar iz Fiorentine i napadač Carlos Palacios iz brazilskog Internacionala, ali trenutno teret rezultata i igre i dalje nose ,,veterani“. Da li će moći da prikažu još jedno iznenađenje, videćemo, ali svakako da su vrlo neprijatan rival za mnoge druge selekcije iz Južne Amerike.

Selekciju sa klupe predvodi Martin Lasarte, trener koji je sa mnogo različitih timova i na različitim kontinentima dolazio do trofeja i neko u koga navijači u Čileu dosta veruju, a slično je i u savezu i među igračima.

Što se tiče stila igre, napadi kreću u sporom tempu kada lopta kreće iz odbrane i tek kada se protivnik otvori ka napred, brzom razmenom dijagonalnih i horizontalnih paseva, Čile ide ka finalnoj trećini terena. Napade sa boka uvek čekaju najmanje trojica igrača Čilea, koji su grupisani u centralnom delu šesnaesterca protivnika, naročito se ističe Vidal, koji ima izuzetan kvalitet ulaska iz drugog plana. Po izgubljenoj lopti, igrači Čilea vrše veoma visok presing čoveka na čoveka i neretko iz toga ponovo dolaze do lopte ili do toga da nateraju rivala da ispuca loptu daleko ka njihovoj odbrani gde su dominantni u skoku. Problem u igri može da bude kada taj presing ne uspe, a protivnik ostvari dobar ulazni pas i otvori kontru, takođe veliki problem imaju i kada posle visokih lopti na njihove štopere dođe do ispucavanja lopte glavom, pa ona padne u ničiji prostor, jer tada često protivnički ofanzivniji igrači dolaze pre do te lopte nego vezni igrači Čilea.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje