petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): A grupa (Paragvaj)

Mnogo je vremena prošlo od kada je Paragvaj osvojio svoj poslednji turnir Kopa Amerika, a ima ih dva, jedan iz 1953. godine i drugi iz 1979. godine. Od tada najveći uspeh je finale iz 2011-te godine i drugo mesto na takmičenju, ali tim koji povremeno ima zaista zanimljiv sastav ne uspeva da bude konkurentan fudbalskim silama sa južnoameričkog kontinenta.

Što se samog tima tiče, svega nekoliko igrača Paragvaja igra u Evropi, dok su ostali raspoređeni širom Južne i srednje Amerike i uglavnom igraju bitne uloge u svojim klubovima. Iskusni 37-godišnji golman Silva iz meksičke Pueble, čuvaće leđa svim svojim saigračima, dok je odbrana u dosta šarenolikom sastavu, a zanimljivo deluje da je član West Hema, Fabián Balbuena više na klupi nego u postavi tima, bokovi su rezervisani za igrače iz domaćeg Cerro Portena, dok je kapiten tima Gomez iz Palmeirasa, stub odbrane. U veznom redu samo Cubas igra u Evropi i to za Nim, a pored njega mesto u ovom delu tima trebalo bi da imaju Gimenez iz Čikaga i Sanchez iz meksičke Amerike. Što se samog napada tiče, krilne pozicije su verovatno i najkvalitetniji deo tima, tu je prva zvezda Almiron, član engleskog Njukasla, a tu je i jedan od najboljih igrača San Lorenza – Oscar Romero, što se tiče samog napada, tu je Darío Lezcano iz meksičkog Juareza, ali i igrač Torina – Sanabria.

Što se tiče stila igre, selekcija Paragvaja voli da ima posed, vrlo često ćemo videti puno paseva unazad, kao i puno bočnih (lateralnih paseva), cilj igre je doći u poziciju za šut, a statistika pokazuje da ovaj tim baš dosta šutira, vrlo retko ćemo viđati igru po boku, a mnogo češće lopte kroz sredinu i pokušaj igre jedan na jedan, tako da ko voli atraktivan fudbal sa dosta driblinga i individualizma, Paragvaj je idealan za to. Videćemo često položaj igrača u obliku dijamanta, koji omogućava igračima Paragvaja dosta laku razmenu paseva. Zbog nedostatka fizikalija, Paragvaj će se u odbrani pre svega fokusirati na jak i agresivan presing, kako bi rivala izbacio što dalje od svoje trećine terena i izbegao zahtevne fizičke duele u svom kaznenom prostoru, jer su tu među najslabijim selekcijama na turniru. Što se tiče tranzicije, oni nastoje da po osvojenoj lopti sa što više igrača budu u završnici, ali to može vrlo često da im se obije u glavu, jer jedna izgubljena lopta i netačan pas, kreira brz protivnapad koji onda teško brane.

Očekuje se da prođu grupu i dođu do 1/4 finala, a da li će moći dalje, zavisiće od toga na koji tim će naleteti u toj fazi takmičenja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje