četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): B grupa (Ekvador)

Selekcija koja je oduvek važila za jednu od neugodnih na Kopa Amerika takmičenju, selekcija Ekvadora. Ova selekcija do sada je uspela samo da u dva navrata stigne do polufinala, bilo je to 1959. godine i 1993. godine i to su dva najveća uspeha kada se selekcija nađe na ovom takmičenju.

Što se tima, mesto među stativama rezervisano je za Domingueza, iskusnog čuvara mreže argentinskog Veleza koji je i kapiten selekcije, što se tiče defanzivne linije tima, tandem štopera dolazi iz timova sa kontinenta, to su Roberto Arbeloda iz Sao Paola i Xavier Arreaga iz Sijetla, tu su još i igrač Pervis Estupiñán iz Viljareala i Ángelo Preciado iz Genka. Dosta igrača veznog reda koji su bili koliko toliko standardni neće nastupiti na ovom takmičenju poput, Renato Ibarre iz meksičkog Atlasa koji je drugi po broju nastupa od igrača veznog reda, ali je tu član idelnog tima ruske lige – Noboa iz Sochi-a, Moisés Caicedo iz Brajtona, Sebastián Méndez iz Orlanda, Gonzalo Plata iz Sportinga. Spomenućemo još dva igrača koja nećemo videti na turniru to su Carlos Gruezo iz Augsburga i Juan Cazares iz Fluminensea. U napadu tim, član Fenerbahčea – Enner Valencia je glavni napadač, a tu su još i Fidel Martinez iz meksičke Tijuane i Estrada iz Toluce.

Što se tiče nekog stila igre, Ekvador nije tim koji će dugo igrati u posedu, mnogo češće ćemo videti direktne paseve ka napred i duge lopte, te će kroz takvu igru pokšati da iskoriste činjenicu da će timovi protiv njih igrati dosta visoko što će ostavljati prostor iza njihovih leđa. Takođe kada imaju priliku brzom razmenom dijagonalnih paseva pokušaće da pronađu taj slobodan prostor i da ga iskoriste. Što se tiče defanzive oni nisu tim koji će visoko napadati svoje protivnike po izgubljenoj lopti što govori i podatak da najveći broj poseda vraćaju u svojoj trećini terena, pustiće rivala da domnira i pokušaće da dođu do presečenih lopti dobrim postavljanjem svojih igrača na stranama suprotno od lopte, desiće se sa vremena na vreme i tzv. presing zamke, kada se protivnik opusti i ne očekuje, Ekvador ih napadne visoko i pokuša da iskoristi faktor iznenađenja.

Zbog ovogodišnjeg izgleda turnira, očekujemo da Ekvador prođe u četvrtfinale gde će u slučaju da se rezultati poklope možda imati šansu čak i da ponove svoje najbolje rezultate, ali je po nama realno da ovaj tim završi svoje takmičenje u 1/4 finala. Napadač Michael Estrada mogao bi da bude neko ko će privući pažnju na ovom takmičenju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje