sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Amerika (predstavljanje timova): B grupa (Venecuela)

Venecuela je tim koja uz Ekvador jedina nikad nije osvojila takmičenje Kopa Amerika, najveći uspeh zabeležili su 2011-te godine kada su stigli do polufinala i takmičenje završili na 4. mestu.

Što se tiče sastava tima, oni će na ovo takmičenje poslati jak tim, ali će faliti nekoliko bitnih igrača, svakako da se izdvaja ime napadača Solomona Rondona kojeg nema na spisku, ali takođe nema ni defanzivca Parme – Yordan Osoria, veznjaka španske Granade – Darwin Machís-a koji je za nacionalni tim odigrao 27 mečeva uz 6 golova. Nema ni standardnog štopera Wilker Ángela, trenutno bez kluba, inače tri sezone člana ruskog Akhmata iz Groznog, a nema ni standardnog desnog beka, inače do ove sezone člana nemačkog Wurzberg Kikersa – Rolf Feltscher-a.

Što se tiče tima, Venecuela najčešće igra u formaciji 4-3-3 u napadu, dok je to u odbrani sitstem 4-1-4-1. Na golu je golman Lensa – Farinez, dok će u odsustvu Angela i Osoria, štoperska mesta najverovatnije zauzeti Jhon Chancellor iz Breše i Mikel Villanueva iz portugalske Santa Clare. Bočne pozicije rezervisane su za Roberto Rosalesa iz španskog Leganesa, sa suprotne strane u odsustvu Feltscher-a, igraće igrač Universidad da Čilea – Luis Mago. Što se tiče veznog reda, kapiten tima Tomás Rincón iz Torina siguran je starter, dok su tu još i član Mančester Sitija – Yangel Herrera, ove sezone jedan od glavnih igrača španske Granade. Cristian Cásseres iz Njujorka i Otero iz Korintijansa su opcije za treće mesto u veznom redu. Što se tiče napada u odsustvu Rondona, predvodiće ga član Atlante i jedan od najboljih napadača MLS lige Josef Martínez, dok su tu još i Sergio Córdova iz Augsburga i omaleni Jefferson Soteldo, nekoliko sezona ključni igrač Santosa, od ove sezone član Toronta.

Što se tiče nekog stila igre, Venecuela prosečno beleži tek nešto više od 36% poseda lopte po meču i vidi se tendencija ka direktnim pasevima ka napred, kada je u timu bio Rondon dosta lopti bile su i duge lopte iz odbrane, pa ćemo videti da li će se taj stil zadržati i sada kada njega nema. Defanzivno će igrati dosta duboko ka svom golu, uz 10 igrača uz loptu i najverovatnije samo jednim napadačem, koji takođe ima određene defanzivne zadatke, ali i obavezu da iskoristi presečene lopte i potraži prostor kada dođe do tranzicije.

Dosta zanimljivih igrača kada se radi o fazi napada, tehnički darovitih igrača, ali veliki problem može da predstavlja manjak iskusnih i kvalitetnih defanzivaca, kao i Rondona koji je pored svega prva zvezda tima i igrač na kome su zasnivali svoju igru, plasman u četvrtfinale ne bi bio čudan, ali smatramo da bi to bio i maksimalan domet ove selekcije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje