petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores 2018!

Drugo najkvalitetnije klupsko takmičenje na svetu posle evropske Lige šampiona, svakako je južnoamerička verzija istog, Copa Libertadores, koja će i ove godine doneti puno zanimljivih duela, a verovatno i neko iznenađenje i neke nove igrače koji će zablistati na fudbalskom nebu.

Copa Libertadores 2018 donosi nam 5 grupa u kojima će biti po jedan brazilski i argentinski klub, tako da ćemo opet imati zanimljive duele ,,večitih rivala“. Zanimljivi dueli igraće se u grupi 4, između Flamenga i River Plate, kao i u grupi 8, gde se sastaju Palmeiras i Boka Juniors, interesantno bi moglo da bude i u grupi gde su brazilski šampion Korintijans i osvajač Kopa Sudamerikane 2017, Independiente, kao i meč grupe 5, između Rasinga i Kruzeira.

Čak 28% klubova bilo je u takmičenju 2017-te godine, a posle osvajanja ova dva takmičenja baš od klubova iz ove dve države, taj broj je narastao na 15 klubova od 47 mesta koliko će početi takmičenje zajedno sa kvalifikacijama.

Grupa 1 je ona u kojoj je branilac titule, ekipa Gremija, a tu su još ugugvajski Defensor, paragvajski Sero Porteno i debitant u takmičenju, prvak Venecuele, Monagas.

Grupa 2, jedna je od onih gde nema timova iz najjačih fudbalskih nacija Južne Amerike, a tu su se našli osvajać Kopa Libertadoresa iz 2016-te godine, kolumbijski Atletiko Nacional, koji će pod vođstvom novog trenera Horhe Almirona pokašti da ostvare bolji rezultat nego prošle godine. Tu je i šampion Čilea, Kolo Kolo koji godinama nema zapaženijih rezultata na međunarodnoj sceni, baš kao ni ostali klubovi iz ove zemlje, tu su još i bolivijski Bolivar i drugoplasirani tim Ekvadora, Delfin.

Grupa 3, deluje jako zanimljivo i ujednačeno, a tu su se našli Atletiko Tucaman iz Argentine , urugvajski velikan Penjarol, bolivijski The Strongest i Libertad iz Paragvaja. Grupu 5 mogla bi interesantnom da učini ekipa kolumbijskog Milionariosa i oteža posao Independienteu i Korintijansu koji su već viđeni u narednom krugu takmičenja.

Grupe 4, 5, 6, i 8 popuniće se posle gustog sita kvalifikacija u kojima će igrati 19 klubova.

1.runda kvalifikacija, pobednici dvomeča idu u 2.rundu
2. runda kvalifikacija gde će pobednici ići u 3.rundu

 

Pobednici 2.runde igraju po prikazanom digramu duele koji će 4 tima odvesti u grupe CL, dok će dva najbolja poražena tima u Copa Sudamericanu

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje