petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (kvalifikacije): Najava meča, promene u timovima i prognoza!

Večeras od 23:15 počinju kvalifikacije za Kopa Libertadores, utakmicom prvog kola, a sastaju se Karabobo iz Venecuele i peruanski Universtitario.

Karabobo je tim koji je prošle godine kao i uostalom čitava Venecuela proživeo ekonomske probleme, koji ni do dan danas nisu prestali, liga se prekidala prošle godine, ali je ekipa Karabobo uspela da u regularnom delu bude prva na tabeli u okviru Aperture (prvog dela prvenstva) da bi potom u Klausuri zauzeli tek 13.mesto, uz jako slabe igre i skor 6-4-8 do kraja 2019-te godine. Da situacija bude još teža oni ovaj meč neće igrati na svom stadionu, Rafael Cales Pinto, već na stadionu Polideportivo Cachama u gradu Ciudad Guayana. Što se tiče odlazaka iz tima, najbolji strelac i verovatno igrač ekipe Luis Guera otišao je u redove čileanske Antofagaste, a prošle godine imao je učinak od 9 golova i 10 asistencija. Tim je pojačan dolaskom nekih domaćih igrača i to uglavnom pre nekoliko dana kada je u klub stiglo pet pojačanja, ali se čini da kvalitet iz prvog dela 2019-te godine nije dostignut.
Tim se zahvalio najboljem igraču pre odlaska!
(slika preuzeta sa twitter naloga https://twitter.com/carabobo_fc?lang=en)
Tim je učestvovao u kvalifikacijama za Kopa Libertadores 2017-te i 2018-te godine, ali je oba puta ispadao već u ovoj fazi, najpre od kolumbijskog Juniora (poraz 0:1 na domaćem i 0:3 u gostima), a prošli put od paragvajskog Guarania (pobeda na domaćem terenu 1:0 i poraz u gostima 3:0).

Ekipa Universitario najtrofejniji je tim Perua, sa verovatno najviše navijača uz Alijanca Limu, oni su prošlu sezonu (Klausuru) završili na 2.mestu i tako izborili plasman u kvalifikacije. U ovom periodu igru tima karakterisala je izuzetno čvrsta igra na mali broj golova o čemu svedoči i gol razlika 16:10 na 17 mečeva, prosečno 1,53 gola po meču. Tim nije doživeo prevelike promene, a dodatno je i pojačan. Otišao je defanzivac Vasquez (30/4/4) koji je pojačao Cesar Valjeho, kao i Urugvajac iz veznog reda – Levandeira (17/1/1) koji je prešao u Audaks Italiano. Ono što je bitno jesu pojačanja, iz šampiona Binacionala, stigao je najbolji igrač tima Donald Milan koji je ne 33 mečeva postigao 23 gola prošle sezone, takođe tu je i Džonatan Dos Santos koji stiže iz urugvajskog Cero Larga, a prošle godine postigao je 13 golova na 32 meča za svoj tim. Naravno bitna činjenica je i ostanak veznjaka Quintera (25/4/5) i napadača Hohberga (33/9/7).
Slika preuzeta sa: https://twitter.com/Universitario/status/1219347589319024640/photo/1

Iako je tek prvi takmičarski meč za oba tima posle duže vremena, čini nam se da je u zbiru Universistario kvalitetniji rival koji će svakako u naredno kolo kvalifikacija, ono što je pitanje da li će već večeras uspeti da izbore reuzltat na neutralnom terenu koji će im obezbediti bezbrižan revanš, probaćemo sa igrom X2&0-2 gola po kvoti 1,80, ili samo odabrati golove 0-2.

Fotografija: https://twitter.com/Universitario

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje