petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores: Nacional (Urugvaj) – Banfild (Argentina) – najava meča!

Od 01:45 na programu je revanš meč poslednje runde kvalifiakcija za ulazak u grupnu fazu Kopa Libertadoresa, a u Montevideu se sastaju domaći Nacional i predstavnik Argentine, ekipa Banfilda. Prvi meč odigran na terenu Banfilda, zavrešen je nerešno 2:2.

U prvom meču odigranom u Argentini, posle jako dosadnog prvog poluvremena u kojem nije bilo puno pravih šansi, u drugom delu susreta mogli su da uživaju i najprobirljiviji ljubitelji fudbala. Ekipa Nacionala dva puta je dolazila do prednosti, dok je Banfild dva puta stizao tu prednost, drugi gol postigli su u 92.minutu, a samo minut posle toga su pogodili stativu i propustili šansu za potpuni preokret. 

Nacional je do sada pokazao da je jedna od najboljih timova u ovogodišnjim kvalifikacijama, Nacional iz Urugvaja je klub iz glavnog grada Montevideo, jedan od najvećih u Ugugvaju, osvojili su 34 titule. Prošlu sezonu u prvenstvu (Klausur) završili su na trećem mestu sa skorom 9-2-4 i gol razlikom 25:19. Na domaćem terenu skor 5-1-2 i gol razliku 15:6. Prošle sezone stigli su do 1/8 finala Kopa Libertadoresa, gde su ispali od Botafoga. U prethodnom kolu kvalifikacija bili su bolji od ekipe Čapekoense koju su pobedili u oba meča 0:1 na gostovanju i 1:0 na domaćem terenu. Nema izostanaka u timu Nacionala.

Očekuje se sledeći tim Nacionala: Esteban Conde; Jorge Fucile, Guzmán Corujo, Diego Arismendi, Alfonso Espino; Santiago Romero, Christian Oliva, Matías Zunino, Tabaré Viudez; Carlos De Pena – Sebastián Fernández.

Što se tiče tima Banfilda, prošlo prvenstvo Argentine završili su na 5.mestu sa skorom 17-3-10 i gol razlikom 42:35. Na gostovanjima su imali skor 6-1-8 i gol razliku 16:22. Tokom nove sezone posle 16. odigranih kola imaju skor 5-4-7 i gol razliku 17:17 (18.mesto), dok na gostovanjima imaju skor 3-1-2 i gol razliku 12:7. U prošlom kolu odigrali su protiv ekvadorskog Independiente Del Vale najpre nerešeno 1:1 na domaćem terenu, da bi potom remizirali 2:2 u gostima i prošli na golove u gostima. Zanimljivo je da su i na ovom meču, kao i u prvom protiv Nacional, gol za izjednačenje postigli pred sam kraj meča.Tokom vikenda trener je odmorio gotovo sve startere u meču sa Bokom Juniors na domaćem terenu i poraženi su 0:1. Nema značajnih izostanaka kod Banfilda.

Očekuje se sledeći tim Banfilda: Mauricio Arboleda; Jorge Rodríguez, Renato Civelli, Danilo Ortiz, Adrián Sporle; Jesús Dátolo, Mauricio Sperduti, Eric Remedi, Enzo Kalinski, Nicolás Bertolo; Pablo Mouche, Darío Cvitanich.

Ovi timovi odigrali su dva prijateljska meča, jedan 2016-te i 2017-te godine, oba na terenu Nacionala kada je slavio domaćin 1:0 i 3:2.

Ukoliko se ponovi samo jedan deo drugog poluvremena iz prvog meča, očekuje nas prezanimljiva utakmica koja će svakako biti zanimljiva za gledanje, ono što mi smatramo jeste to da ekipa Banfilda ima neosporan kvalitet, ali broj igrača nedovoljan da pokrije igranje na dva fronta što se već vidi po poslednjim rezultatima, sa druge strane ekipa Nacionala pokazala je i prošle godine i ove godine u kvalifikacijama da spada u bolje timove u Uruguvaju i da ravnopravno može da igra sa većinom timova na kontinentu i za nas je blagi favorit za prolazak u grupnu fazu Kopa Libertadores. Iako smatramo domaćina favoritom na meču, ne predlažemo igru na pobedu domaćeg tima, već igru sa nešto manjom kvotom.

PREDLOG za KLAĐENJE: D1-2 (domaćin postiže od 1 do 2 gola na meču) (kvota 1,60)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje