petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (prvo kolo po grupama): Najava mečeva od 01:30!

U kasnim večernjim satim po našem vremenu nastavlja se  grupna faza južnoameričke verzije Lige šampiona, Kopa Libertadores 2018, više o žrebu za ovo takmičenje možete pročitati na https://www.sportskenovosti.net/kopa-libertadores-2018-64348/. Potrudićemo se da vam predstavimo sve klubove koji učestvuju u takmičenju, kako bi vam olakšali praćenje!

U nastavku takmičenja na programu su i mečevi grupe B ,D i G.
B grupu čine ekipe: Atletiko Nacional (Kolumbija), Kolo Kolo (Čile), Bolivar (Bolivija), Delfin (Ekvador).
D grupu čine, River Plata (Argentina), Emelek (Ekvador), Flamengo (Brazil) i Santa Fe (Kolumbija)
Dok su u G grupi, Korintijans (Brazil), Independiente (Argentina), Milionarios (Kolumbija) i Deportivo Lara (Venecuela)

01:45 Delfin (Ekvador) – Bolivar (Bolivija)

Vicešampion Ekvadora i tim koji po prvi put učestvuje u grupnoj fazi Kopa Libertadoresa, Delfin, izgradio je prošle sezone stil igre koji se oslanja na brze kontranapade, snažne štopere i vezne igrače koji ne dozvoljavaju protivniku lepršavu i slobodnu igru. Centar njihove odbrane je i sjajni golman Pedro Ortiz koji je do sada mnogo puta ,,odvođen“ u druge klubove, ali je ostao veran ekipe Delfina, kao i mladi 20-godišnji štoper sa već velikim iskustvom iza sebe Luis Cunga. Ovu sezonu započeli su na ne baš slavan način, remizirali su 0:0 na gostovanju Aukasu, da bi bili poraženi na svom stadionu od El Nacionala 1:3.

Ekipa Bolivara je jedna od dve najveće ekipe u Boliviji uz The Strongest, a njihova najveća prednost jesu mečevi na domaćem terenu na preko 3000m nadmorske visine u La Pazu, gde su i mnogo jači protivnici od njih zbog klimatskih uslova ostavljali bodove. Posle 5 kola u domaćem šampionatu nalaze se na prvom mestu sa 10 bodova (3 pobede, 1 remi i poraz), poraženi su u derbiju od ekipe The Strongest, dok su remizirali za vikend pred ovaj meč sa ekipom Destrojerosi, a o timu koji je igrao na ovom meču mogli ste da čitate u okviru naše rubrike BET INFO. Dobru formu na početku sezone pokazuje Argentinski napadač Markos Alonso, kao i jedan od najtelentovanijih igrača Bolivije, Horhe Flores, ali ključni igrač njihove igre je španski vezista Huan Miguel Kaljehon, strelac 73 gola na 164 meča za tim.

Ono što je problem za Bolivar jeste to što su od 2004-te godine ostvarili samo dve pobede u okviru Kopa Libertadores, van svog stadiona. U sezoni 2016. uspeli su da daju gol na svakom gostovanju (Boki Juniors, Rasingu i Deportivo Kaliju).

Ono što će sada biti problem ekipi Bolivara jeste adaptacija na klimu kakva je na nivou mora, što se pokazalu i u meču za vikend kada su protiv novog provligaša Destrojerosa koji igra u takvim uslovima odigrali 2:2 (doduše sa rezervnom postavom i posle vođstva 0:2), iako Bolivar ne uspeva godinama da odigra i pobede i na gostovanjima, ne bi se danas usudili da tipujemo na konačan ishod meča, ali svkako smatramo da gosti mogu makar do jednog pogodka na meču.

*U ovoj grupi sinoć je odigran meč između Kolo Koloa i Atletiko Nacionala 0:1.

PREDLOG za KLAĐENJE:G1-2 (gost postiže od 1 do 2 gola na meču) (kvota 1,65)


01:45 Flamengo (Brazil) – River Plata (Argentina)

Ukoliko pogledamo istoriju ovih klubova, svakako da ovaj meč predstavlja jedan od derbija gotovo cele grupne faze takmičenja, ali nekoliko stvari će možda doprineti da fudbal ne bude na visokom nivou. 1) Ekipa Flamenga će ugostiti River Platu van svog stadiona Estadio Luso Brasiliero, već će se igrati na stadionu Botafoga – Estádio Olímpico Nilton Santos i to bez pristva gledalaca jer je Flamengo kažnjen zbog ispada navijača prošle sezone (2 meča bez publike). 2) Ekipa River Plate nalazi se u jako lošoj formi pa je pitanje da li će moći da parirar kvalitetnom rivalu i odigra na nivou derbija.

Flamengo je najpopularniji brazilski tim, a prošle sezone šokirali su svoje navijači ispadanjem već posle grupne faze (skor 3-0-3, 3 pobede na domaćem terenu). Sada ih je preuzeo trener Paolo Cesar Carpegiani koji je 1981.godine doneo titulu osvajača Kopa Libertadores timu Flamenga. Ono što bi moglo da mu predstavlja problem, jeste suspenzija napadača reprezentacije Perua, i napadača ovog tima Paola Guerera, a kao zamena je angažovan Henrike Durado iz najvećeg rivala Fluminensea. Igrači koji će morati da preuzmu ulogu lidera su vezni igrač Everton Ribeiro koji još traži svoju formu od povratka iz Al Ahlija, kao i igrač koji će najverovatnije u junu preći u madridski Real, Vinicius Junior, kao nova mlada zvezda Brazila. Iskustvo bi trebao da donese dvojac u veznom redu Eduardo (nekadašnji igrač Lacija) i Diego (nekadašnji igrač Atletiko Madrida, Volfsburga, Juventusa i Verdera).

Ekipa River Plate se nalazi u jako lošoj formi u 2018-toj godini, zabeležili su 3 poraza, remi i jednu pobedu, a navijače naročito brine loša igra koja je pratila te rezultate. Najveći problem po stručnjacima predstavlja činjenica da nisu našli dostojne zamene za Druisija (otišao u Zenit) i Alarija (Bajer Leverkuzen) koji su zajedno postigli 29 golova u prošloj sezoni. U međuvremenu stigli su golman Armani, napadal Lukas Prato, kao i Huan Fernando Quintero od koga je kolumbijska javnost očekivala da postane novi Hames Rodrigez, ali on za sada samo na trenutke pokazuje te svoje sposobnosti. River Plata oduvek je mogla da se osloni i na svoju akademiju, pa tako i sada ima nekoliko zanimljivih mladih igrača u timu koji tek treba da se dokažu na velikoj sceni.

River Plata je u seriji od 6 mečeva na gostovanjima u Kopa Libertadores takmičenju na kojima je bilo 3+.

Ukoliko River Plata uspe da poboljša svoju igru makar za malo, onda nas očekuje jako zanimljiv duel, a velika je šteta što će se igrati bez publike i na neutralnom terenu, domaći tim svkako da je danas blagi favorit, a mi smo mišljenja da će ostati neporaženi.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1X&2+ (pobeda domaćina ili neršeno uz 2 i više gola na meču) (kvota 1,80)


01:45 Milionarios (Kolumbija) – Korintijans (Brazil)

Milionariosi su se kvalifikovali za ovogodišnji Kopa Libertadores, osvajanjem prvenstva Kolumbije protiv ekipe Santa Fe. Odbrana tim je dosta iskusna i čini je iskusni Cadavid, zajedno sa veoma visokim štoperom Rivasom ili De los Santosom, dok je i par bekova izuzetno iskusan i čine ga Palcios i Banguero. U veznom redu valja istaći Montoyu i Carilja, dok je u napadu prva zvezda napadač koji je prvi strelac dva od prethodna tri šampionata Kolumbije, Ajron del Vale. Stil fudbala ovog tima je kratka pas igra ofanzivno iz koje stvaraju šanse za svoje napadače, sa puno odgovornosti igrača u defanzivi.

Osam od devet mečeva Milionariosa u 2018-oj godini završena su u rasponu 0-2 gola, a jedan koji nije bilo je 3. Slično je i u okviru Kopa Libertaoresa, gde je 7 od 8 mečeva ovog kluba završeno od 0-2 gola.

Korintijans je prošlogodišnji osvajač prvenstva Brazila, iako mnogi smatraju da po igrama nisu igrali najkvalitetniji fudbal, ali su bili najkonstantniji i zbog toga izgurali sezonu na prvom mestu. Njihov stil igre se poput njihovog domaćina zasniva na taktički jakoj defanzivnoj igri gde se tačno zna uloga svakog igrača. Bilo je i odlazaka iz tima, levi bek Giljerme Arana pojačao je Sevilju, dok je napadač Žo koji je bio ključni igrač u napadu, otišao u Japan. Teška grupa u ovom takmičenju neće olakšati ekipi Korintijansa da dokaže da je sa pravom bila prvak u zemlji ,,karioka“. Mnogo se očekuje od turskog napadača Kazim Ričardsa, kao i od veznog igrača Rodriginja.

Od prethodnih 6 gostovanja u okviru Kopa Libertadoresa, Korintijans je poražen 4 puta, jednom je remizirao uz samo jednu pobedu, a 5 od 6 mečeva bilo je 0-2 gola.

Ovo je meč za koji smatramo da neće biti posebno dopadljiv za gledanje sa velikim šansama da samo jedan gol odluči pobednika meča, ako ga uopšte i bude.

PREDLOG 1: 0-2 gola (kvota 1,45) PREDLOG 2: X pp (kvota 1,85) PREDLOG 3: 0:0 prvo poluvreme (kvota 2,25)

Povezani članci

4 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje