subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (prvo kolo po grupama): Najava mečeva od 23:15!

U kasnim večernjim satim po našem vremenu nastavlja se  grupna faza južnoameričke verzije Lige šampiona, Kopa Libertadores 2018, više o žrebu za ovo takmičenje možete pročitati na https://www.sportskenovosti.net/kopa-libertadores-2018-64348/. Potrudićemo se da vam predstavimo sve klubove koji učestvuju u takmičenju, kako bi vam olakšali praćenje!

U nastavku takmičenja na programu su i mečevi grupe D,F,G i H
D grupu čine, River Plata (Argentina), Emelek (Ekvador), Flamengo (Brazil) i Santa Fe (Kolumbija)
F grupu čine ekipe: Santos (Brazil), Estudiantes (Argentina), Real Garcilaso (Peru), Nacional (Urugvaj).
G grupa:, Korintijans (Brazil), Independiente (Argentina), Milionarios (Kolumbija) i Deportivo Lara (Venecuela)
H grupa:  Boka Juniors (Argentina), Palmeiras (Brazil), Alianca Lima (Peru), Junior (Kolumbija)

23:15 Santa Fe (Kolumbija) – Emelek (Ekvador)

Ekipa Santa Fe-a je tim koji smo najteže ,,hvatali“ u našim kladioničarskim predlozima iz Južne Amerike, tim koji igra zaista nedopadljiv i limitiran fudbal, koji im je ipak doneo plasman u Kopa Libertadores kroz kvalifikacije i to preko Deportivo Tačire iz Venecuele (2:3 pobeda na gostovanju i 0:0 na domaćem terenu, i duplo slavlje protiv Čileanskog drugoligaša Santiago Vanderersa 1:2 i 3:0). U ovim mečevima posebno su se istakli napadač Moreno koji je postigao već 6 golova, kao i krilni napadači Plata i Payoy, koji nisu posebno tehnički obučeni, naročito Payoy, ali su izuzetno eksplozivni i brzi i kreiraju šanse iz centrašuteva za Morena. Defanziva tima je jako stabilna, a čvrstinu posebno daje defanzivni vezni igrač Perlaza koji deluje kao neko ko može privući pažnju timova koji traže visokog i tehnički obučenog defanzivnog veznog igrača.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da Santa Fe ne zna za poraz u okviru Kopa Libertadoresa na svom stadionu u poslednjih 12 mečeva, skor 7 pobeda i 5 remija, a uz to samo jednom je viđeno više od tri gola.

Emelek je tim iz Ekvadora, koji je prošle godine uspeo da izađe iz grupne faze Kopa Libertadores iz neugodne grupe, gde ih je izbacila ekipa San Lorenca ali tek posle penala, slavili su 1:0 na gostovanju, a na svom terenu su poraženi identičnim rezultatom. Emelek je tim koji je u poslednjih 8 godina, četri puta osvojio titulu prvaka Ekvadora i još 4 puta bio drugi na tabeli. Tim je dodatno pojačan dolaskom reprezentativaca Ekvadora, štopera Guague i desnog beka iz engleskog Votforda, Paredesa, čime je odbran dodatno pojačana. Što se tiče ofanzivnog dela tima, to je i najjači deo, a čini ga trojka Preciado, Luna i Angulo, dok je ovaj deo tima izuzetno pojačan dolaskom krilnog napadača Svosnija, Džefersona Montera, tako da će krila ovog tima biti posebno opasna za sve rivale.

Paredes (Watford) i Montero (Svonsi) na pozajmici u Emeleku!

U poslednjih 16 mečeva na gostovanjima ekipe Emeleka u okviru Kopa Libertadoresa, oni su poraženi 13 puta, od čega samo jednom prošle sezone, dok su ostala tri meča u 2017-oj završili sa 2 pobede i 1 remije. 

Sudar dva tima sa potpuno različitim filozofijama igre, svakako da stil igre Emelka koji je napadački, odgovara stilu igre na kontranapade koji forsira Santa Fe, zanimljiv duel u kojem ni jedan ni drugi tim ne ulazi sa ulogom favorita.

PREDLOG za KLAĐENJE: p/k X (poluvreme ili kraj nerešeno) (kvota 1,65)


23:15 Deportivo Lara (Venecuela) – Independiente (Argentina)

Ekipa Deportivo Lare se vraća u Kopa Libertadores posle 2013-te godine kada su jedini put učestvovali u ovom takmičenju. Do ovog dostignuća ekipa Lare uspela je dođe odigravši dobro drugi deo prvenstva (Klausuru) gde su u finalu savladali ekipu Mineros de Guajana, ali su zato u prvom delu (Apertura završili negde na sredini tabele). U velikom finalu (igraju osvajač Aperture i Klausure) poraženi su od Monagasa. Tim igra u formaciji 4-4-2 gde se kroz pas igru stiže do gola. Što se tiče promena u timu, tokom prelaznog roka tim je pojačan naročito u ofanzivnom delu tima gde su stigli Jesus Hernandez koji je proveo prošlu sezonu u portugalskom Belenensešom, a takođe je stigao i napadač Zamore, Huan Falkon, a stigli si i plejmejker Pedro Ramirez i kolumbijac Helbert Soto, da ne bude da nije bilo odlazaka, dvojica važnih igrača Lukas Gomez i Hose Karabalo nasputili su tim. Novo prvenstvo započeli su sa 4 meča bez poraza (1 pobeda i 3 remija), da bi za vikend doživeli i prvi poraz od Deportivo La Guire (0:1)

U prošlom učešću u Kopa Libertadores takmičenju, samo je u prvom meču viđeno dva gola, dok su svi ostali završeni sa tri i više gola na mečevima Deportivo Lare.

Independiente je osvajač Kopa Sudamerikane prošle sezone (drugo međunarodno takmičenje posle Kopa Libertadoresa),i to igrajući napadački fudbal, jer je to upravo stil koji forsira njihov trener Ariel Holan. Ono što može da brine jeste odlazak odličnog igrača Ezekiel Barka koji je pojačao MLS ligaša Atalantu, dok je ključni defanzivac Nikolas Tagliafiko otišao u holandski Ajaks. Od pojačanja su stigli Fernando Gaibor, potom Gonzalo Veron, Silvio Romero i Džonatan Menendez. Ključni igrač trebalo bi da bude napadač Braian Romero, koji je povezivan sa River Platom u prelaznom roku ali do transfera nije došlo. Pet poslednjih mečeva Independientea došlo je u rasponu 0-2 gola.

Što se tiče poslednje učešća u Kopa Libertadores takmičenju, ono je bilo 2011. godine, kada je ovaj tim na gostovanjima poražen dva puta, uz jedan remi i jednu pobedu.

Kvalitet na ovoj utakmici je na strani gosta, ekipe Independiente, ali je pozanto da u Južnoj Americi ne postoje laka gostovanja.

PREDLOG za klađenje: G1-2 (gost postiže od 1 do 2 gola) (kvota 1,55)


23:15 Real Garcilaso (Peru) – Santos (Brazil)

Real Garsilaso, tim koji će naredne godine slaviti 10 godina postojanja, ove godine će po treći put učestvovati u Kopa Libertadores takmičenju, a najveći uspeh ostvarili su 2013-te godine kada su stigli do četvrtfinala. Ono što je njihova najveća prednost jeste već mnogo puta spominjana nadmorska visina, jer domaće mečeve igraju u gradu Kusko na 2800 m nadmorske visine što stvara velike probleme svim gostima (videli smo u nedavnom primeru na meču Jorge Vilsterman – Vasko de Gama). Ono što je bitno jesu promene u timu, posle drugog osvojenog mesta, tim je napustio prvi strelac Daniel Carando, koji je postigao 19 golova na 39 utakmica, dok su vezni igrači Robert Ardiles i Carlos Neuman takođe otišli iz kluba. U tim je stigao novi trener Oskar Ibanjez, a stigli su i neki igrači koji će pre svega morati da opravaju prošlogodišnje zvanje najefikasnije ekipe lige.

U prošlom učešću u KL 2014-te godine, ostvarili su jednu pobedu i to u prvom kolu protiv brazilskog Kruzeira dok su ostale mečeve izgubili. Od 8 mečeva na svom stadionu u okviru Kopa Libertadoresa samo je prvi koji su odigrali u istoriji završen nerešeno 1:1 sa Santa Feom 

Posle osvajanja trećeg mesta u okviru prvenstva Brazila prošle sezone, desile su se neke promene u Santosu, poput promene trenera, gde je stigao Žair Ventrua, kao i odlazaka nekih važnih igrača, poptu Lukasa Lime, veznog igrača koji je pojačao Palmeiras, kao i veterana, napadača Rikarada Oliveire koji je sada u Atletiko Mineiru. Kao zamena za njega stigao je napadač sa epitetom najvećeg promašaja u poslednjih nekoliko sezona milanskog Intera, ,,Gabigol“ – Gabriel Barbosa, koji će pokušati da se po drugi put dokaže u svojoj domovini, a krenuo je jako dobro u okviru domaćih takmičenja. Tu su i veznjaci Renan (38 godina) i mladi Arthur Gomez koji bi trebali da doprinesu stabilnosti veznog reda, iako nedostaje klasični plejmejker što će možda dovesti do manje golova u ovoj sezoni. Prošle sezone ispali su u 1/4 finalu Kopa Libertadoresa od ekvadorske Barselone.

Santos nije poražen na prethodnih 6 gostovanja u okviru Kopa Libertadoresa (6 prošle sezone), a odigrao je 5 nerešenih mečeva uz 1 pobedu, svi nerešni mečevi došli su uz raspon od 0-2 gola.

Domaći tim pokušaće da iskoristi prednost u vidu klimatskih uslova, ali je fudbalski kvalitet svkako na strani gosta koji ima solidnu tradiciju igara u gostima u okviru ovog takmičenja.

PREDLOG za KLAĐENJE: X2&0-3 gola (nerešno ili pobeda gosta uz raspon golova 0-3) (kvota 1,85)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje