četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (prvo kolo po grupama): Najava mečeva grupe 8!

Poslednji mečevi u okviru Kopa Libertadores za ovu nedelju, igraće se noćas od 01:30, a to će biti mečevi grupe 8, u kojoj se nalaze ekipe Boke Juniors (Argentina), Alianca Lima (Peru), Palmeiras (Brazil) i Junior (Kolumbija), a za ovu grupu se sa pravom može reći da je možda po kvalitetu ekipa i jedna iz kategorije ,,grupa smrti“ u ovogodišnjem izdanju takmićenja

01:30 Alianca Lima (Peru)- Boka Juniors (Argentina)

Iste večeri ali sa razmakom od neka dva sata, u Peru-u će se tamošnji timovi koji brane boje ove zemlje u Kopa Libertadores takmičenju dočekati velikane Boku i Santos. Ekipa Alianca Lime, prošlogodišnji šampion Perua, se vraća u takmičenje posle dve godine pauze, ali je poslednji značajniji rezultat napravila davne 1971.godine. Kako stoje stvari zbog samo žreba ali i kvaliteta tima, teško da će se makar malo približiti tom rezultatu. Što se tiče promena u timu, tim je dodatno pojačan u odnosu na prošlu godinu dolaskom veznih igrača Lemosa, Coste i Velardea, kao i napadača Leyesa ali će se tek pokazati koliko će oni doprineti igri već izgrađenog šampionskog tima.

Od 13 poslednjih mečeva u Kopa Libertadores takmičenju, zabeležili su 10 poraza, 2 remija i 1 pobedu.

Boka Juniors je po mnogima prvi favorit da osvoji ovogodišnje takmičenje, naročito posle novog povratka napadača Karlosa Teveza u tim. Ono što pokazuje kvalitet ovog tima jeste i vodeće mesto u domaćem šampionatu. Tim pod vođstvom trenera Schelota igra u napadačkoj 4-3-3 formaciji, gde i bekovi učestvuju u završnici akcija tima, mali problem jesu teže povrede Daria Benedeta i Fernanda Gaga, ali oni bi da su zdravi samo dodatno doprineli kvalitetu već dovoljno kvalitetnog sastava, koji je u međuvremnu pojačan dolaskom Emanuela Mas-a, Abile, Reynosoa, Bufarina i naravno Teveza, a tu su odranije kolumbijici Fabra, Barios i Cardona koji imaju važne uloge u timu, isto kao i krilni napadač Kristijan Pavon koji će najverovatnije u letnjem prelaznom roku put Evrope, ali možda i Svetskog prvenstva kao član reprezentacije Argentine.

U poslednjih 5 mečeva u domećem šampionatu Boka ima skor 4-1-0, što se tiče Kopa Libertadores takmičenja, Boka je uspela da postigne najmanje jedan gol na prethondih 5 gostivanja, i da čak 4 puta ostane neporažena (2 pobede i 2 remija)

Gosti su i večeras veliki favoriti, ali će pred prepunim stadionom u Limi domaći tim svakako biti motivisan da se suprotstavi renomiranom gostu, ali mislimo ipak da to neće biti dovoljno.

PREDLOG za KLAĐENJE: 2&0-3 gola (kvota 1,95)


01:30 Junior (Kolumbija) – Palmeiras (Brazil)

Tim Juniora je jedan od predstavnika Kolumbije u ovogodišnjem takmičenju, a do grupne faze stigao je kroz kvalifikacije, izbacivši najpre ekipu Olimpie iz Paragvaja, da bi u finalnoj rundi savladali još jedan tim iz iste zemlje, ekipu Guarni. Po mišljenju mnogih jedan su od timova sa najvećim napadačkim potencijalom u ovogodišnjem takmičenju, gde igraju nekadašnji napadač River Plate i reprezentativac Kolumbije, Teofilo Gutierez, potom Džimi Čara odlični krilni igrač koji poseduje izuzetnu tehniku i brzinu, kao i Gonzales koji često ulazi u šanse ali mu je problem realizacija, pored Gutiereza najčešće se u vrhu napada pojaljuje Ruiz koji poput Gonzalesa često promaši i šanse koje su već viđeene u mreži, dok urugvajac Alvez koji se pokazao kao odlično rešenje šansu dobija sa klupe. Piko i Kanitljo kontrolišu igru iz sredine terena i formiraju tako jaku i ofanzivnu liniju u formaciji 4-2-3-1.

Poslednjih 7 mečeva na domaćem terenu u okviru Kopa Libertadores takmičenja su slavili, dok su samo jednom poraženi na poslednjih 15 mečeva uz 4 remija i 11 pobeda.

Palmeiras je tim koji je vicešampion Brazila, i prošlogodišnji učesnik osmine finala Kopa Libertadoresa gde su ispali od ekvadorske Barselone. Tim koji je 2016-te osvojio šampionat svoje zemlje, posle preuzimanja ekipe od strane trenera Rodžera Mačada izgleda dobro, posle 8 mečeva bez poraza (6 pobede i 2 remija), zabeležili su i jedan poraz od Korintijansa 2:0. Ofanziva tima koja je dodatno pojačana dolaskom Lukasa Lime iz Santosa i Gustava Scarpa koji je stigao iz Fluminensea. Tu su odranije napadači Borha i Duda, zatim vezni igrači Bastos (ek Lion), reprezentativa Venecuele, Guera, mladi napadač Rožer Guedeš… Problem ovog tima čini se da predstavlja defanziva, naročito posle odlaska kolumbijca Mine u redove španske Barselone, što će predstavljati najveći problem ovog tima u nastojanju da postignu bolji rezultat nego prošle godine, iako veteran Felipe Melo dosta pomaže iz veznog reda, naravno kada nije odsutan zbog čestih suspenzija.

Na prethonih 11 gostovanja u okviru Kopa Libertadores takmičenja, Palmeiras je slavio samo jednu pobedu (period od 2013-te do 2017-te), dok je poražen 6 puta uz 4 remija. Prethodna četri gostovanja u grupnoj fazi postizali su po gol, ali su obavezno i primali najmanje toliko.

Ovo će biti najzanimljiviji meč večeri koji bi vam od svih navedenih najpre preporučili da pogledate, dva tima sa izuzetnim napadačkim potencijalom, trebali bi da doprinesu dobrom meču, a malu prednost dajemo ekipi Juniora koja je pokazala da zna da igra jako dobar fudbal naročito na svom stadionu.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1X&2+ (kvota 1,85)


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje