subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kopa Libertadores (prvo kolo po grupama): Najava mečeva grupe B i E!

U kasnim večernjim satim po našem vremenu počinje grupna faza južnoameričke verzije Lige šampiona, Kopa Libertadores 2018, više o žrebu za ovo takmičenje možete pročitati na https://www.sportskenovosti.net/kopa-libertadores-2018-64348/. Potrudićemo se da vam predstavimo sve klubove koji učestvuju u takmičenju, kako bi vam olakšali praćenje!

Prvog dana na programu su i mečevi grupe B i E, B grupu čine, Atletiko Nacional (Kolumbija), Bolivar (Bolivija), Kolo Kolo (Čile) i Delfin (Ekvador)
Dok su u E grupi, Kruzeiro (Brazil), Universidad da Čile (Čile), Rasing Klub (Argentina) i Vasko de Gama (Brazil)

01:30 Kolo Kolo (Čile) – Atletiko Nacional (Kolumbija)

Kolo Kolo je jedan od najpozantijih klubova na južnoameričkom kontinentu, ali i tim koji duži vremenski period razočarava svoje navijače kada se nađe u Kopa Libertadores, poslednji veći rezultat naparvili su sada već davne 1997.godine. Osvojili su u decembru titulu prvaka Čilea i sa tim zvanjem ulaze u ovogodišnje takmičenje najboljih timova na kontinentu. Tim igra u izuzetno napadačkoj formaciji 3-4-2-1, ali je veći deo tima sastavljen od igrača koji su prošli zenit svojih karijera, poput 37-godišnjeg Estebana Paredesa, legende ovog kluba koji i dalje trese mreže, zatim su tu dva iskusna vezna igrača Jaime Valdes i dugogodišnji plejmejker reprezentacije Horhe Valdivija, a nedavno je stigao još jedan bivši reprezentativni veteran Karlos Karmona. Godine i iskustvo jesu njihova prednost, ali se postavlja pitanje kako će izgledati protiv timova koji su fizički spremniji i koji nametnu jači ritam utakmice.

Kolo Kolo je u prethodnih 7 mečeva na svom stadionu u okviru Kopa Libertadores takmičenja ostvario skor od 3 pobede, 3 remija i jedno poraza.

Atletiko Nacional iznanđujuće je osvojio titulu pravaka Južne Amerike 2016-te godine, uspostavio jaku strukutru u klubu, ali i ostao bez čak 17 igrača od tad zaradivši 47 miliona evra, što im je omogućilo da nekoliko puta od tada obore transfer rekorde Kolumbije. Tim je angažovao novog trenera i to čoveka koji je ekipi Lanusa doneo titulu prvaka Argentine prošle godine, Jorge Almiron. On je već iskoristio svoje poznavanje igrača u domovini i angažovao neka pojaačanja, stigli su golman Moneti, defanzivac Braghieri, spoljni igrač Delgado, kao i veznjak Kastelani, a pojačanja su stigla i u vidu reprezentativaca Kolumbije, Zunige i Helebertona Palaciosa, ali mnogi smatraju da je najveće pojačanje kreativni vezista Vladimir Hernandez od koga se očekuje da bude jedan od glavnih igrača u timu. Ključni igrač tima je napadač Dayro Moreno koji od dolaska u Atletiko Nacional, postigao 25 golova na 37 mečeva.

U prethodnih 8 gostovanja ovog tima u okviru Kopa Libertadoresa, samo jednom je bilo 3 gola, dok su ostali mečevi završeni u rasponu 0-2 gola.

Jedan od zanimljivijih duela prvog takmičarskog dana gde očekujemo da gosti pokšaju pre svega preko kontranapada da iskoriste brže igrače koje imaju, domaći tim pre prepunim stadionom će morati da juriša na prvu pobedu i uspešno započne takmičenje.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1X&0-3 gola (kvota 1,70)


01:30 Rasing Klub (Argentina) – Kruzeiro (Brazil)

Derbi susret ove grupe koji može jednom od timova doneti prednost u borbi za prvo mesto. Ekipa Rasinga važi za jednu od najtalentovanijih u Argentini, prošle godine su završili na četvrtom mestu, pod vođstvom trenera Cocce, koji je ipak zbog nekih slabijih partija smenjen, a na njegovo mesto je stigao Eduardo “Chacho” Coudet, trener koji je predvodio ekipu Rosario Central kada su igrali zaista dopadljiv fudbal. Tim je pojačan dolaskom Ricky Centuriona, a oni od kojih se najviše očekuje jesu izdanci Rasingove akademije, budući igrač Intera i možda čak i napadač Argentine na Svetskom prvenstvu, Lautaro Martinez, kao i veteran Lisandro Lopez, tu je i 19-godišnji vezni igrač Zaracho koji je takođe mlad igrač ali sa solidnim iskustvom u seniorskom fudbalu.

U domaćem šampionatu, ekipa Rasinga pobedila je u četri vezana meča, a u poslednjih 5 mečeva videli smo najmanje tri gola na utakmicama ovog tima.

Kruzeiro važi za možda i najbolji tim u Brazilu trenutno, svkako su jedan od najtalentovanijih, a uz to uspeli su da u svoje redove dovedu bivšeg reprezentativca Brazila i napdača Liona, Freda, koji je gde god da je igrao davao golove, a stigao je i desni bek Edilson iz ekipe Gremija. Golman Fabio donosi iskustvo zadnjoj linij gde je defanzivac Murilo jedan od talenovatnijih igrača, u veznom redu treba izdvojiti trojicu igrača Thiago Nevesa, Rafael Sóbisa i naročito Urugvajca, Giorgian De Arrascaeta. Od poslednje navedenog mnogo se očekuje kako u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, tako i tokom Svetskog prvenstva, gde bi trebalo da kreira šanse za Kavanija i Suareza u selekciji Urugvaja, već sada se spominje transfer u neki od evropskih klubova.

Kruziero u 2018-oj godine nema poraz, što se tiče gostovanja u okviru Kopa Libertadores, na poslednjih 7 duela van svog stadiona imaju skor 3-1-3.

Definitvino meč koji najviše preporučujemo da pogledate i uživate u majstorijama igrača sa obe strane, moćićete da vidite nadolazeće igrače koji će činiti svetski i evropski fudbal u narednih 15 godina, poput Martineza, De Arascaeta, Murila kao i iskusnijih Freda, Sobisa, Nevesa i Lisandra Lopeza.

PREDLOG za KLAĐENJE: GG  (kvota1,95)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje