petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Koronavirus napravio pometnju u svetskom tenisu

Vest da je masters u Indijan Velsu otkazan zbog pojave koronavirusa iznenadio je ceo svet. Otkazivanje turnira je napravio veliki problem ne samo organizatorima turnira već i čelnicima ATP i WTA organizacija.

Postoji mnogo pitanja koja se postavljaju u ovom trenutku, a prva dva su da li će turnir u Indijan Velsu uopšte biti održan, i kako će cela ova situacija uticati na ATP i WTA listu?

Turnir u Indijan Velsu je svakako otkazan, što znači da igrači i igračice neće biti u mogućnosti da odbrane poene. To neće moći da urade u narednih deset dana, ali spekuliše se da bi turnir mogao da se odigra u nekom drugom terminu. Postoji i mogućnost da se poeni dupliraju na mastersu u Majamiju, ali veliko je pitanje da li će se masters u Majamiju održati.

Kako sve ovo utiče na ATP/WTA listu?

Jasna pravila nalažu da se poeni pre odigravanja velikih turnira brišu bez obzira da li se turnir održao, ili ne. To znači da će Novak Đoković izgubiti 45 poena (ispao u trećem kolu), Rafael Nadal 360 poena (ispao u polufinalu), Rodžer Federer 600 poena (igrao finale). Najveći gubitnik je Austrijanac Dominik Tim koji je brani titulu, a on će izgubiti čak 1,000 poena.

ATP lista:

1. Novak Đoković 10,175
2. Rafael Nadal 9,490
3. Dominik Tim 6,045
4. Rodžer Federer 6,030
5. Danil Medvedev 5,845

WTA lista.

1. Ešli Barti 8,597
2. Simona Halep 5,956
3. Karolina Pliškova 4,990
4. Sofija Kenin 4,555
5. Kiki Bertens 4,215

Ovo je svakako veliki udarac za sve ljubitelje tenisa, a veliko je pitanje kako će se teniska sezona odvijati u narednom periodu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.spox.com/de/index.html

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje