sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kragujevac bolji od Jagodine, Banat od Novog Sada u poslednjem kolu regularnog dela

Kragujevac Wild Boars završili su regularni deo sezone bez poraza posle pobede nad timom Jagodina Black Hornets u gostima rezultatom 42:33 i tako su potvrdili prvo mesto pred plejof.

Kragujevac je sjajno startovao i to najpre u odbrani, koja će u naredne dve godine biti oslabljena zbog suspenzije defanzivnog koordinatora i lajnbekera Predraga Šćekića. Najpre je Milorad Novaković napravio intersepciju, a zatim je Aleksa Đokić sa end zonom spojio Stefana Đurića i petnaestogodišnjeg Danijela Zunđu, kome je ovo bio prvi tačdaun – 17:0.

Međutim, nastavak susreta nije išao u tom ritmu. Napad Kragujevčana je stao, što je kvoterbek Jagodinaca Dejan Srećković iskoristio i pasovima ka Strahinji JevremovićuBogdanu Pavloviću i Aleksandru Milenkoviću doneo potpuni preokret – 20:17.

Potom su se timovi u vođstvu smenjivali kao na klackalici, sve do samog finiša, kada je iskusni Filip Nedeljković ponovo bio čovek odluke, ovoga puta u odbrani, pošto je vratio intersepciju za tačdaun i otklonio sve dileme oko pobednika.

Kuriozitet je i to što su se tri rođena brata Novakovića iz redova Veprova upisala u poentere. Pored srednjeg Milorada koji je meč otvorio intersepcijom, pasove za tačdaun u prelomnim trenucima uhvatili su najstariji Mihailo i najmlađi Milan, koji su to redovno činili na svakom ovosezonskom meču.

Kragujevac Wild Boars su se tako plasirali direktno u polufinale, a rivala će dobiti nakon Wild Card runde, koja je na programu predstojećeg vikenda. Ekipa Jagodine u okviru WC runde čekaće protivnika na domaćem terenu.

Jagodina Black Hornets 33:42 Kragujevac Wild Boars
Teren FK Ribare, Jagodina. Nedelja 01.11.2020 13.30

1/1
0:3 INT Milorad Novaković
0:10 Aleksa Đokić za Stefana Đurića, PAT Milan Novaković
0:17 Đokić za Danijela Zunđu, PAT Đurić
7:17 Dejan Srećković za Strahinju Jevremovića, PAT Aleksandar Milenković
14:17 Srećković za Bogdana Pavlovića, PAT Pavlović
2/2
20:17 Srećković za Milenkovića, PAT neuspešan
20:23 Đokić za Tomu Todorovića, PAT neuspešan
27:23 Srećković za Pavlovića, PAT Todor Vasiljević
27:29 Đokić za Mihaila Novakovića, PAT neuspešan
33:29 Srećković za Milenkovića, PAT neuspešan
33:35 Đokić za Milana Novakovića, PAT neuspešan
33:42 Filip Nedeljković PICK 6, PAT Lazović

Sat vremena kasnije na terenu Wild Dogs Kennel, novosadski tim ugostio je Banat Bullse i odigrao najbolju utakmicu ove sezone i pored zabeleženog petog poraza. Ekipa Novog Sada odlučila je da potpuno poziciju QB prebaci u ruke mladog Filipa Đokića, koji jednog od najpouzdanijih hvatača ima upravo u igraču sa kojim je delio poziciju na početku sezone – Lazara Lazića. Lazić zajedno sa Tihomirom Todorovim i iskusni Dejanom Jašćurom čini veoma dobru risiversku grupu. Ipak i pored uvodnog vođstva Banat je preuzeo vođstvo preko BošnjakaBrankova i Marija LugonjeTodorov je uzvratio ali je Lugonja povećao prednost pred poluvreme (17:25).

U drugom poluvremenu, Wild Dogs su došli u jednom momentu u prednost od 9 razlike kada je Verner Štajner vezao tačdaun u napadu i presečenu loptu, a za maksimalnu razliku TD je postigao Todorov, a Jovan Ikić konverziju za 2 poena.

Ipak, iskusna ekipa Banata nije paničila već je vezala 2 TD preko Zorana Todorovića i mlađeg brata Lugonje, Vanje (40:33). Jašćur je vratio prednost Novom Sadu, ali samo na kratko pošto je Vanja Lugonja postigao svoj treći TD i postavio konačan rezultat – 46:49.

Novi Sad Wild Dogs gostovaće u Wild Card rundi plejofa, dok će Banat imati utakmicu kod kuće. Tačni termini duela biće ustanovljeni u najkraćem roku.

Wild Dogs Kennel, Novi Sad. Nedelja 01.11.2020. 14.30
1/1
8:0 Filip Đokić za Jovana Ikića, TPC Lazar Lazić
8:6 Mladen Zlatić za Bratislav Bošnjaka, TPC neuspešan
8:12 Mladen Zlatić za Strahinju Brankova, TPC neuspešan
8:18 Mladen Zlatić za Marija Lugonju, TPC neuspešan
11:18 INT Mihajlo Aleksić
17:18 Filip Đokić za Tihomira Todorova, TPC neuspešan
17:25 Mladen Zlatić za Marija Lugonju, PAT Zoran Todorović
2/2
23:25 Filip Đokić za Lazara Lazića, TPC neuspešan
23:31 Mladen Zlatić za Vanju Lugonju, PAT neuspešan
29:31 Filip Đokić za Vernera Štajnera, TPC neuspešan
32:31 INT Verner Štajner
40:31 Filip Đokić za Tihomira Todorova, TPC Jovan Ikić
40:37 Mladen Zlatić za Zorana Todorović, PAT neuspešan
40:43 Mladen Zlatić za Vanju Lugonju, PAT neuspešan
46:43 Filip Đokić za Dejana Jašćura, PAT neuspešan
46:49 Mladen Zlatić za Vanju Lugonju, PAT neuspešan

Tekstu doprineo: Igor Lazarević


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje