utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Krah Srba u Kazahstanu, ispao i Kecmanović

Četvrti takmičarski dan na turniru u Nur Sultanu nije dobro prošao po srpske tenisere. U prva dva meča ispali su Dušan Lajović i Filip Krajinović, a nakon njih i Miomir Kecmanović. Na Kecmanovićevom putu našao se domaći teniser Aleksander Bublik, koji je posle preokreta slavio rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:3 7:5.

Propustio je veliku šansu mladi Kecmanović koji je imao sve u svojim rukama. Osvojio je prvi set veoma lako sa 6:2, a na sve to treba dodati da je Bublik non stop gunđao i bio nervozan. U drugom setu Kazahstanac je krenuo da igra na sve, ili ništa. Udarao je iz sve snage, servirao prvi i drugi servis podjednakom agresivno i to mu se na kraju isplatilo. Kecmanović nije imao odgovor na agresivnu igru Bublika i Kazahstanac je došao do izjednačenja.

U odlučujućem setu je viđena i najveća borba. Obojica su sjajno servirali, a ključni detalj meča je osmi gem u kojem je Kecmanović imao tri vezane brejk lopte. Na njegovu žalost, Bublik je u pronalazio as servise koji su išli preko 220 km/h, i tu se nije moglo ništa napraviti. Na kraju, u neizvesnoj završnici prvi je poklekao Kecmanović. Bublik je napravio brejk u 11. gemu i nakon toga rutinski odservirao za plasman u četvrtfinale gde ga čeka Španac Karlos Taberner.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje