petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj jedne ere, Valentino Rosi najavio povlačenje

Italijanski motociklista Valentino Rosi potvrdio je na konferenciji za štampu da se na kraju sezone oprašta od Moto GP karavana.

Popularni „doktor“ je još ranije najavio da će tokom letnje pauze doneti odluku o nastavku karijere. Postojale su dve opcije, prva je bila da okonča karijeru, a druga da nastavi sa trkanjem u svom timu koji će imati dva mesta u šampionatu, ali u Dukatiju. Na kraju, Rosi je doneo onu težu, ali ruku na srce i očekivanu.

“Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sledeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svetskom prvenstvu je neverovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživeo sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem”,

“Imao sam dugu karijeru i srećom mnogo trka, imao sam neke pobede koje su manje ili više nezaboravne i predstavljaju čistu sreću. To je nešto zbog čega sam se smejao nedelju dana, deset dana. Teška je odluka bila, a li morate da shvatite da u svim sportu rezultati pravi razliku i mislim da je ova bila prava. Imao sam šansu da vozim za svoj tim zajedno sa bratom, to je nešto bih voleo, ali u redu je i ovako, mislim. Imamo još pola sezone, biće teško kada stignemo na poslednju trku, a sada je samo trenutak da saopštim odluku. Ne mogu da se žalim”, istakao je Rosi.

Jedan od glavnih razloga za povlačenje sa scene su loši rezultati. Rosi u Petronas Jamahi ne beleži rezultate kakve su očekivali i on i čelnici Petronasa. Rezultat svega jeste odluka Petronasa da saradnju ne produžava sa Rosijem, te je Rosi tako posle dugo vremena ostao bez mesta u jednom od fabričkih timova.

Rosi karijeru završavava na sa devet osvojenih titula. Sedam je osvojio na kraljveskoj klasi, tri sa Hondom i četiri sa Jamahom. Preostale dve je osvoji u kategoriji do 125 i 250 kubika.

Jedno je sigurno, Moto GP šampionat neće biti bez Valentina Rosija. Poslednju trku Rosi će voziti na Velikoj nagradi Valensije, a njegovim odlaskom završava se jedna velika era u Moto GP šampionatu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje