subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj sezone 2018/2019!

Tokom vikenda odigrano je 34. i ujedno poslednje prvenstveno kolo prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“, čime je stavljena „zavesa“ na sezonu 2018/2019.

Titula prvaka odbranio je Bajern Minhen, koji je tako sedmu godinu uzastopnu osvojio titulu nacionalnog prvaka Nemačke. „Bavarci“ nisu dopustili nikakvo iznenađenje u poslednjem kolu, te su u ubedljivom od 5:1 protiv Ajntraht Frankfurta, proslavili osvajanje titule pred svojim fanovima.

Borusija Dortmund ni ove sezone nije uspela da „svrgne“ minhenski klub sa trona, jer su na kraju zauzeli drugu poziciju na tabeli. Pored njih, svoje mesto u Ligi Šampiona naredne sezone obezbedili su i RB Lajpcig i Bajer Leverkuzen.

Borusija Mehengladbah i Volfzburg direktno su se plasirali u grupnu fazu Ligu Evrope, dok će učešće u ovo takmičenju kroz kvalifikacije potražiti – Ajntraht Frankfurt.

Iz lige su definitvno ispali Hanover i Nirnberg, dok će Štutgart u baražu nastojati sa zadrži svoj prvoligaški status.

 

Najbolji strelac prvenstva, jeste napadač Bajern MinhenaRobert Levandovski koji je postigao 22 pogotka, dok je najveći broj asistencija ostvario prvotimac „Milionera“ – Džejdon Sančo (14).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje