subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj za Kokoškova!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije – Igor Kokoškov napustio je mesto glavnog trenera u redovima turskog velikana – Fenerbahčea.

Srpski stručnjak je podneo zahtev za prekid dalje saradnje, kako bi se priključio NBA ekipi – Dalas Maveriksa, gde će obavljati ulogu prvog asistenta novom treneru tima iz Teksasa – Džejsonu Kidu.

Uprava Fenerbahčea je imala nameru da i u narednoj sezoni trener ekipe bude upravo Kokoškov, ali je prihvatila njegovu nameru da se vrati u najjaču košarkašku ligu na svetu.

„Tokom razgovora trener Kokoškov nam je rekao da mu ponuda odgovora zbog porodičnih razloga, ali i zato što želi da se vrati u NBA ligu. Klub mu je ispunio želju i dozvolio mu da se vrati u SAD“, navodi se u klupskom saopštenju.

Kokoškov je tako nakon samo jedne sezone napustio klupu Fenerbahčea i vratio se u NBA ligu, gde je kao asistent radio u mnogim timovima – Los Anđeles Klipers, Detroit Pistons, Finiks Sans, Klivlend Kavalirs, Orlando Medžik, Juta Džez, Sakramento Kings, dok je u sezoni 2018/2019 kao prvi trener predvodio Finiks Sanse.

Ostaje nam da vidimo kakva je njegova „sudbina“ i na čelu selekcije Srbije, posebno nakon neuspeha na domaćem terenu u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje