četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Krajinović i Kecmanović preživeli maratone u prvom kolu

Srbija drugog takmičarskog dana na Rolan Garosu ima tri predstavnika, a dva su se već plasirala u drugo kolo.

Filip Krajinović je prvi završio posao pobedivši Amerikanca Frensisa Tiafoa. Rezultat je bio 3:2, po setovima 6:2 4:6 6:3 3:6 6:0 posle velike borbe.

Ako se uzmu u obzir okolnosti meča, Krajinović je ovo mogao da završi mnogo ranije. Ipak, imao je krizne periode koji su trajali nešto duže, i Tiafo je u dva navrata to uspeo da kazni. U odlučujućem petom setu Krajinović je dodatno pojačao ritam i sa maksimalnih 6:0 uspeo da slavi u ovom maratonu.
U drugom kolu Krajinovića očekuje duel protiv bolje iz duela Karbaljes Baena – Aleksander Miler.

I Miomir Kecmanović kao drugi predstavnik Srbije je uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa. Kecmanović je ovo prvo učešće na Rolan Garosu, a u prvoj rundi je bio bolji od Amerikanca Denisa Kudle rezultatom 3:2, po setovima 6:0 6:7 (7:9) 5:7 6:3 6:4.

Slično kao i Krajinović i Kecmanović je imao mnogo šansi da ovo rešio ranije i bez većih muka. Nakon fantastičnog prvog seta koji je osvojio sa 6:0, srpski teniser je u drugom setu imao 5:4 i servis, ali Kudla je uspeo da vrati brejk i kasnije u taj brejku osvoji set.

To je dalo Amerikancu samopouzdanja koji je u nastavku bio bolji igrač. Amerikanac je nametnuo svoj ritam i uspeo je da povede sa 2:1. Ipak, tu nije bio kraj, jer se Kecmanović nije predavao. Mladi Srbin je uspeo da izjednači na 2:2, a kasnije u petom setu od 2:4 preokrene na 6:4 i ostvari prvu pobedu na Rolan Garosu.

U drugom kolu Kecmanović će igrati protiv 27. nosioca, Davida Gofana.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje